Alkmaar Door De Ogen Van ... Alexandra

Alkmaarders nemen het woord in deze rubriek. Zij vertellen over zichzelf, hun werk, hoe zij in Alkmaar terecht zijn gekomen en over hun favoriete plekken in de stad.

alexandra, stadsgids, blog

Over Alexandra

Acht jaar geleden is Alexandra met haar partner naar Alkmaar verhuisd. De nieuwbouwwoning in de Schelphoek was niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar na een tweede bezoek was het raak. Alexandra vertelt: "Hier hebben we contact met iedereen, meer dan we in Oosthuizen ooit gehad hebben. Als we in de toekomst nog een keer gaan verhuizen, neem ik graag mijn buren mee." 

Vanuit haar achtertuin kun je zo het water op en alle kanten op varen. "Het is heel luxe dat je vanuit je eigen tuin zo de boot in kunt stappen", vertelt Alexandra. Daarnaast kan Alexandra te voet naar haar werk, we kennen haar namelijk ook als Stadsgids Alkmaar! Wil je meer weten over Alexandra en haar stadswandelingen? Volg haar op Instagram: @stadsgidsalkmaar

Als gids door Alkmaar

"Ik heb het allerleukste werk van de wereld! Heel veel mensen hebben niet in de gaten hoe mooi Alkmaar is," vertelt Alexandra. Ze neemt mensen graag mee naar de Oude Stad, waar ze in haar vrije tijd ook graag wandelt en winkelt. Alexandra: "De Sint Jacobstraat is echt prachtig maar ook de Baangracht is heel mooi en rustig."

Alexandra is zeven dagen in de week te boeken als stadsgids in Alkmaar. Ze vertelt: "Het leukste vind ik de kinderen in een groep. Zij zien altijd weer iets waar ik overheen heb gekeken."

Natuur in Alkmaar

Het afgelopen jaar heeft Alexandra ook veel buiten het centrum gewandeld en ontdekte onder andere de Boekelermeer. "Een prachtig natuurgebied waarvan ik niet eens wist dat het bestond! Dit is echt één van de 'verborgen' parels van Alkmaar'', aldus Alexandra.

De favorieten van Alexandra

Favoriete restaurant

Alexandra is lyrisch over Barista Café Alkmaar op de Noorderkade. "Het Barista Café is echt de moeite waard een stukje voor om om te lopen. Ze hebben hele lekkere koffie en taartjes. Ook de hele ambiance binnen voelt goed." Alexandra gaat altijd voor een luxe koffie met alles erop en eraan. "Hoe zoeter, hoe beter."

Foto: @baristacafealkmaar

Favoriete winkel

In d' Oude Stad vind je op de hoek van het Fnidsen, met uitzicht op de Waagtoren, de delicatessenwinkel Samen in de Keuken. "Ze hebben hele lekkere oliën en balsamicoazijn, het is daarom zonder twijfel een van mijn favoriete winkels."

Foto: @samenindekeuken

Favoriete historische gebouw

"Het Huis van de Schopjes in Luttik Oudorp," zegt Alexandra zonder twijfel. "Ga er maar eens voor staan, dan zul je het zien! Je waant je even in 1600. Het is een oude bakkerswoning, dat kun je nog goed zien omdat het gebouw door de jaren heen geweldig onderhouden is."

Het Huis met de Schopjes is niet geopend voor publiek. Je kunt het wel van de buitenkant bewonderen. 

Huis met de Schopjes | Luttik Oudorp 110

Nominatie Alkmaar door de ogen van...

Voor de volgende editie van Alkmaar Door De Ogen Van ... hebben wij Alexandra gevraagd wie zij graag aan het woord wil laten. Opruimcoach Daphne Drupsteen doet de volgende keer haar verhaal in deze rubriek.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

Winkelen in Alkmaar

Bezoek Musea

Ontdek je eigen stad

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.