-

2-in-1-hotspots in Alkmaar

Op zoek naar een unieke plek om te eten, drinken of winkelen? Alkmaar kent veel plekken waar dit allemaal tegelijkertijd kan!

De leukste 2-in-1-hotspots van Alkmaar

We zien het steeds vaker: plekken waar je kunt genieten van een kop koffie of een heerlijke lunch en tegelijkertijd kunt shoppen. Alkmaar is vele 2 (of soms zelfs 3) in-1-hotspots rijk. Plekken waar je dus voor van van alles terecht kunt. En om het voor jullie overzichtelijk te maken, hebben wij de leukste spots op een rijtje gezet! 

Mist er nog een 2-in-1-spot? Tip 'm ons dan op info@alkmaarprachtstad.nl. Dan voegen we 'm toe!

Winkel Alkmaar, Sencha Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

Sencha

Iedereen heeft Sencha vast weleens bezocht voor een heerlijke lunch of een van de huisgemaakte taartjes. Maar wist je dat je er ook nog eens ongestoord kan shoppen? Van het aanbod aan vintage, industriële en Scandinavische woonaccesoires en meubelen gaat je interieurhart ongetwijfeld sneller kloppen. Neem iets leuks voor jezelf mee of scoor een leuk cadeautje. 

Door al dat winkelen trek gekregen? Sencha kent een uitgebreide kaart met onder andere veganistische gerechten, glutenarme taartjes of raw food snacks. Kortom: voor van alles en nogwat ben je hier aan het juiste adres.

Sencha | Koortstraat 19

Winkel Alkmaar, Luttik Alkmaar, overnachten in Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

Luttik

Logeren, koffie drinken én shoppen? Het kan allemaal bij LUTTIK. Alkmaar is recent deze topper rijker en door de diverse mogelijkheden mag deze spot zeker niet missen in dit rijtje! 

Boutiquehotel LUTTIK is een klein, bijzonder hotel. Hoewel het pand de nodige grandeur uitstraalt, voel je je er snel thuis. Maar dan natuurlijk wel met wat extra ambiance en luxe.

‘Alles’ in de lichte, gezellige coffeebar is te koop! De koffiebonen waarmee de huiskoffie gemaakt wordt, de lampen van Earthware en Zuiver en het servies van Urban Nature Culture. De 'LUTTIK-hotel-en-coffeebar-collectie' wordt in de conceptstore aangevuld met dameskleding, sieraden, tassen en lifestyle-producten. 

LUTTIK | Appelsteeg 1

Winkel Alkmaar, overnachten in Alkmaar, Soepp Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

SOEPP

Biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan: dát is SOEPP gevestigd in de Oude Stad. En zoals de naam al doet vermoeden: hier moet je zijn voor een smaakvolle kom soep. En daar blijft het niet bij, want SOEPP verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

SOEPP staat niet voor niets in dit lijstje: de zaak is namelijk gevuld met tweedehands spullen, die ook nog allemaal te koop zijn. Van de stoelen waarop je zit tot de lampen aan het plafond. Het interieur wisselt regelmatig en daarom alleen al is SOEPP een bezoekje waard.

En rol na het winkelen en eten je bed in, want SOEPP is óók nog eens een B&B. 

Benieuwd wie er achter SOEPP zit? Luister aflevering 2 van Koffie voor 2 op Spotify, want daarin is Sophie van SOEPP te gast! 

SOEPP | Hekelstraat 31

Winkel Alkmaar, Ray of Light Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

Ray of Light

Over unieke combinaties gesproken: Ray of Light is een spot met een wel heel bijzondere combi. De winkel is een neongalerie, glasblazerij én koffiebar in de Breedstraat. Drie in één eigenlijk dus.

 

Al sinds 1999 in Alkmaar, maar vást nog niet bij iedereen bekend. Geniet van een kop koffie of een goed stuk taart terwijl er pal voor je neus heuse kunstwerken ontstaan. 

 

Ray of Light | Breedstraat 5

 

 

 

Alkmaarpas 2017, Winkel Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar, Kowalski Alkmaar

Kowalski

Kowalski is een eigenzinnig en verrassend meetingpoint waar je kunt genieten van koffie, taart, ontbijt en lunch. Hier wordt gewerkt met eerlijke producten, zoals biologische koffie, thee en speltbrood. Ze maken de taarten zelf én hebben heerlijk ijs van het Alkmaarse Professor Grunschnabel. 

Vind je het bordje waar je van eet leuk? Ze pakken het voor je in. Bevalt de stoel waar je op zit ? Of ben je verliefd op een van de schilderijen? Eigenlijk is alles te koop bij Kowalski en dat maakt een bezoekje aan Kowalski extra leuk! 

Kowalski |  Fnidsen 56

Winkel Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar, Break Out Alkmaar, laat Alkmaar

Break-Out

Break-Out is een uniek concept in het centrum van Alkmaar. De uitstraling van het interieur is een mix van vintage, bohemian en geeft echt een Ibiza-gevoel. Alle taarten zijn huisgemaakt en de broodjes zijn net kleine schilderijtjes.

Buiten het feit dat je er smakelijk kunt eten en drinken, is de winkel van Break-Out goed gevuld met allemaal leuke, bijzondere, unieke en handgemaakte spulletjes. Je kunt er terecht voor kleding, sieraden, woonaccessoires, haar/body-zepen en wellness-producten. 

Break-Out | Laat 181-183

 

Winkel Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar, Mient Alkmaar, Living Roots Alkmaar

Living Roots

Living Roots is een woon/gift store, biologische bakkerij én lunchroom aan de Mient.

De sfeervolle en eigenzinnige samenstelling van de woon/gift store-collectie geeft de zaak een eigen karakter. Wellicht dat je tijdens het winkelen de overheerlijke geuren van vers gebakken brood ruikt, want bij Living Roots kun je ook nog eens kiezen uit een ruim assortiment van speltbrood, zuurdesem met pompoenpitten brood, hartige broden en gevulde koeken. 

De lunchroom is geheel ingericht in Living Roots-stijl en is perfect om een zalig belegde boterham, een biologische koffie of thee te nuttigen. 

Living Roots | Mient 13

Winkel Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar, Bitemark Alkmaar, Only for Men, Noorderkade Alkmaar, Ringers Alkmaar

The Blue Zone

Lunchen, dineren én borrelen in Alkmaar, het kan allemaal bij The Blue Zone. Ze zetten hier de lekkerste (Oosterse en Mediterrane) smaken voor je op tafel! 

Maar wat The Blue Zone zo bijzonder maakt, is dat het restaurant gevestigd is in een winkel, namelijk Only For men. Zo is het toch een beetje twee vliegen en een klap en vandaar willen we met The Blue Zone dit lijstje (voorlopig) afsluiten. 

The Blue Zone | Noorderkade 122

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.