2-in-1-hotspots in Alkmaar

We zien het steeds vaker: plekken waar je kunt genieten van een kop koffie of een heerlijke lunch en tegelijkertijd kunt shoppen. Alkmaar is vele 2 (of soms zelfs 3) in-1-hotspots rijk. Plekken waar je dus voor van alles terecht kunt. En om het voor jullie overzichtelijk te maken, hebben wij de leukste spots op een rijtje gezet!

Winkel Alkmaar, overnachten in Alkmaar, Soepp Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

SOEPP

Je hipste vriendin en liefste oma tegelijkertijd, dát is SOEPP. Een biologisch, vegetarisch en in veel gevallen zelfs vegan restaurant gevestigd in d' Oude Stad. En zoals de naam al doet vermoeden: hier moet je zijn voor een smaakvolle kom soep. En daar blijft het niet bij, want SOEPP verkoopt ook salades, vegetarische burgers of een lekkere, pittige curry. 

SOEPP staat niet voor niets in dit lijstje: de zaak is namelijk gevuld met tweedehands spullen, die ook nog allemaal te koop zijn. Van de stoelen waarop je zit tot de lampen aan het plafond.  Het interieur wisselt regelmatig en daarom alleen al is SOEPP een bezoekje waard. 

Dat was nog niet alles, want naast lekker eten en thrift shoppen, kun je bij SOEPP zelfs blijven logeren. En natuurlijk zijn de B&B's geheel in vintage style!

SOEPP | Hekelstraat 31

Winkel Alkmaar, Sencha Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

Sencha lunchstore

Sencha is al jaren een begrip in Alkmaar. Hier ga je naar toe voor een heerlijke lunch of een van de huisgemaakte taartjes. Maar wist je dat je er ook nog eens ongestoord kunt shoppen? Van het aanbod aan vintage, industriële en Scandinavische woonaccesoires en meubelen gaat je interieurhart ongetwijfeld sneller kloppen. Neem iets leuks voor jezelf mee of scoor een leuk cadeautje. 

Door al dat winkelen trek gekregen? Sencha kent een uitgebreide kaart met onder andere veganistische gerechten, glutenarme taartjes of raw food snacks. Kortom: voor van alles en nogwat ben je hier aan het juiste adres.

Sencha Lunchstore | Koortstraat 19

Winkel Alkmaar, Luttik Alkmaar, overnachten in Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

Luttik

Logeren, koffie drinken én shoppen? Het kan allemaal bij LUTTIK. Deze topper in Alkmaar mag door de diverse mogelijkheden zeker niet missen in dit rijtje! 

Boutiquehotel LUTTIK is een klein, bijzonder hotel. Hoewel het pand de nodige grandeur uitstraalt, voel je je er snel thuis. Maar dan natuurlijk wel met wat extra ambiance en luxe.

‘Alles’ in de lichte, gezellige coffeebar is te koop! De koffiebonen waarmee de huiskoffie gemaakt wordt, de lampen van Earthware en Zuiver en het servies van Urban Nature Culture. De 'LUTTIK-hotel-en-coffeebar-collectie' wordt in de conceptstore aangevuld met dameskleding, sieraden, tassen en lifestyle-producten. 

LUTTIK | Appelsteeg 1

Picknick Club

Alkmaar is weer een unieke hotspot rijker! Op de hoek van de Mient en het Waagplein vind je sinds kort Picknick Club. Deze New In Town is een avant-gardistische conceptstore en een zonnig café. Maar ook creëren zij soulvolle in-the-moment-evenementen en kun je een proffessionele shoot houden in de fotostudio. Een 4-in-1 hotspot dus! Loop naar binnen en waan jezelf in een ontspannen en luxe vakantiebelevenis, geinspireerd op de Middelandse Zee. Vind items die een echt verhaal vertellen en ontspan met een heerlijke koffie en de zelfgemaakte taartjes of koekjes.

Anika & Precious, moeder en dochter en de founders van Picknick, creëren evenementen (op locatie) als geen ander. Neem zeker contact met hen op om te zien wat zij voor jou kunnen betekenen!

Picknick Club | Mient 2

Winkel Alkmaar, Ray of Light Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar

Ray of Light

Over unieke combinaties gesproken: Ray of Light is een spot met een wel heel bijzondere combi. De winkel is een authentieke neongalerie, glasblazerij én koffiebar in de Breedstraat. Drie in één eigenlijk dus.

 

Al sinds 1999 in Alkmaar, maar vást nog niet bij iedereen bekend. Geniet tussen de werkbanken van een kop koffie of een goed stuk taart, terwijl er pal voor je neus heuse kunstwerken van neonverlichting ontstaan.

 

Ray of Light | Breedstraat 5

Kids Conceptstore Zoet

Bij Zoet, op de hoek van Payglop en de Laat, kun je heerlijk te struinen tussen de leukste hebbedingen voor kinderen! In deze kids conceptstore vind je de állerleukste (veelal Scandinavische) kinderkleding (0-10 jaar), gemaakt van duurzame stoffen én onder goede arbeidsomstandigheden. 

Eigenaresse Lissy, zelf ook moeder van twee, wilde een community creëren, waar moeders met hun verhalen, vragen en ervaringen samen komen. Daarom geniet je bij Zoet ook van een heerlijke cappuccino en een goed gesprek aan de koffiebar, terwijl jouw kids kunnen vertoeven in de speelhoek!

Kids Conceptstore Zoet | Laat 118

Alkmaarpas 2017, Winkel Alkmaar, hotspots Alkmaar, 2-in-1 hotspots Alkmaar, horeca Alkmaar, winkelen in Alkmaar, lunchen in Alkmaar, ontbijten in Alkmaar, uiteten in Alkmaar, ontdek Alkmaar, Kowalski Alkmaar

Kowalski

Kowalski is een eigenzinnig en verrassend meetingpoint waar je kunt genieten van koffie, taart, ontbijt en lunch. Hier wordt gewerkt met eerlijke producten, zoals biologische koffie, thee en speltbrood. Ze maken de taarten zelf én hebben heerlijk ijs van het Alkmaarse Professor Grunschnabel. 

Vind je het bordje waar je van eet leuk? Ze pakken het zo voor je in. Bevalt de stoel waar je op zit? Of ben je verliefd op een van de schilderijen? Eigenlijk is alles te koop bij Kowalski en dat maakt een bezoekje aan deze spot extra leuk! 

Kowalski | Fnidsen 56

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.