11 uitstapjes in Alkmaar met kids

Ontdek Alkmaar met kids

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Dan zit hier vast en zeker iets leuks voor jullie tussen! Het hele jaar door is er in Alkmaar - ook voor de kleintjes - meer dan genoeg te beleven. Daarom hebben wij hier een mooie lijst met elf tips voor het hele gezin samengesteld. Van de elfjesdeurenroute tot de kinderkaasmarkten op het Waagplein. Geen twijfel mogelijk dat de kinderen (en jij stiekem ook) er nog dagen over napraten!

 

Elfendeurtjesroute

De Elfendeurtjesroute creëert een sprookjesmoment voor kinderen én volwassenen. In de binnenstad van Alkmaar vind je op bijzondere plekken en in verschillende etalages van winkels de befaamde 'elfendeurtjes'. In het centrum van onze stad zijn maar liefst 26 bijzondere elfendeurtjes verstopt. Het is de bedoeling dat de kleintjes zelf de deurtjes vinden bij de verstopplekken. Laat jullie betoveren door deze sprookjesachtige route.

Kattencafé DB&K

Willen jullie genieten van een kopje koffie, thee of een heerlijke lunch met een hoop spinnende katten om je heen? Dat kan in het Kattencafé DB&K! Jullie doen lekker een hapje en een drankje in het gezelschap van een hoop lieve katten die trouwens heel erg van knuffelen houden. Ze zijn stuk voor stuk aaibaar. Als zij zich willen terugtrekken kan dat natuurlijk ook, daarvoor hebben zij een aparte ruimte boven het café. Er is maar een beperkt aantal plekken in het café, dus om zeker te zijn van een plekje is het handig om van te voren even te reserveren. Lefko, Niphas, Mikro, Arctos, Tigri, Anax, Yata, Mavros, Zevra en Cypria: ontmoet ze allemaal in het Kattencafé! 

Stadiontour AZ

Zijn jullie fan van voetbalclub AZ of willen jullie gewoon eens een keer het AFAS Stadion bezoeken? Grijp dan je kans en doe een stadiontour! Kom op plekken in het stadion waar je normaal gesproken nooit komt., neem plaats op de stoel van hoofdtrainer in de persruimte, ervaar hoe het is om in de dug-out van de AZ-selectie te zitten en ga op de foto met de prijzen in de bestuurskamer. Bekijk de grasmat van dichtbij en neem als kers op de taart even een kijkje in de vernieuwde kleedkamer waar de spelers zich klaarmaken voor de voetbalwedstrijden. 

JumpSkillz

JumpSkillz is een gezellig indoor trampoline-sportpark in Alkmaar. Er is meer dan genoeg pret te beleven en het is ook nog eens sportief! Je kunt er niet alleen gebruik maken van grote trampolines, maar ook van meerdere tumbling lanes, een big airbag, een stormbaan, een klimmuur en een foam pit. En als je een kinderfeestje wilt organiseren, kan dat ook hier. De kinderen kunnen 1 of 2 uur springen in het indoor trampoline-sportpark. Ideaal als ze hun energie even lekker kwijt moeten.

Kinderkaasmarkt

Als je aan Alkmaar denkt, dan denk je natuurlijk aan de wereldberoemde kaasmarkt. Naast de gewone kaasmarkten zijn er ook kinderkaasmarkten. In de zomervakantie zijn er ‘Kinderkaasmarkten’: extra speciale rondleidingen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Een gids geeft de kinderen uitleg over alles wat er te zien is. Aan het eind van de tour mogen de kinderen op de echte kaasweegschaal en krijgen ze een heus weegcertificaat mee naar huis. De kinderkaasmarkten 2019 vinden op de vrijdagen van 19 juli tot en met 30 augustus, om 10.30 uur en 11.00 uur plaats.

Schaatsen bij de Meent

Kom lekker oer-Hollands schaatsen op ijsbaan De Meent Bauerfeind! De ijsbaan en ijshal zijn ook voor de recreatieve schaatsers ideaal om een rondje op te schaatsen. Speciaal voor de jonge schaatsers die het nog niet zo goed kunnen, zijn er wat schaatshulpjes. Zo zijn er blauwe zeehondjes en vrolijk gekleurde stoeltjes te huur, waar ze natuurlijk lekker op kunnen zitten. De Meent is tot 17 maart 2019 geopend, dus wacht niet ál te lang.

Outdoorpark Alkmaar

In het groene en overzichtelijke Outdoorpark staat de beroemde ‘Obstacle Run’ centraal. Klim en klauter over de verschillende vaste obstakels of leer onder begeleiding van deskundig personeel boogschieten. Het Outdoorpark is ook dé plek voor een actief kinderfeestje. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hun verjaardag in het park vieren. Onder professionele begeleiding gaan de kinderen ongeveer anderhalf uur op pad: een echt outdoor avontuur waarbij plezier en samenwerken voorop staan. Vanaf 25 februari kan iedereen weer klimmen en klauteren in Outdoorpark Alkmaar.

Kaasmuseum

Alkmaar is dé kaasstad van Nederland, dus een bezoekje aan het Kaasmuseum mag natuurlijk niet ontbreken. Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het monumentale Waaggebouw in het hartje van de stad. Bezoekers krijgen bij aankomst een heerlijk stukje eigengemaakte kaas aangeboden en kunnen kijken naar een introductiefilmop het witte doek. Speciaal voor de kinderen heeft het museum volop spelletjes, een speurtocht, films en interactieve presentaties. Kortom: een leuk museum dat geschikt is voor jong en oud!

Crêperiebar

De Crêperiebar staat bekend om de meest heerlijke verse en ambachtelijke Franse crêpes, pannenkoeken, poffertjes en wafels. Het bloem dat wordt gebruikt voor de producten komt uit een echte Alkmaarse molen. Elke dag maken ze bij Crêperiebar vers beslag. Hier geniet je dus echt van de allerlekkerste zoete en hartige pannenkoeken en crêpes. Gegarandeerd smullen!

Kindervoorstellingen in TAQA Theater De Vest

Theatervoorstellingen zijn natuurlijk niet alleen voor de ‘grote mensen’.Theater De Vest heeft ook meer dan genoeg voorstellingen voor de kids op het programma staan. Er zijn jeugdvoorstellingen voor kinderen van alle leeftijden en zelfs de allerkleinsten kunnen terecht bij fantastische babyvoorstellingen. Ook de JeugdTheaterWeek komt er weer aan: van 17 tot en met 24 februari. Kom na afloop in de foyer kleuren, poppenkast spelen en Lego'en in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats. 

Monkeytown

Bij Monkeytown kunnen kinderen van 1 tot 12 jaar heerlijk de hele dag door klimmen en klauteren. In het overdekte speelparadijs is van alles te doen: springen op de springkussens en trampolines, spelen met superlego of lekker ravotten in de ballenbakken. En bij Monkeytown Alkmaar is zelfs een lasergameruimte aanwezig. Kortom: één gezellige dolle boel! En de ouders of begeleiders? Die is Monkeytown natuurlijk niet vergeten. WIFI, lekkere koffie en heerlijke zelfgemaakte gerechten zijn aanwezig. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Leuke koffietentjes

Musea

Horeca

Lunchtentjes

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.