Tarieven

Tarieven

Havengeld
Na het innemen van een ligplaats is havengeld verschuldigd. Tarief pleziervaartuigen € 1,50 per strekkende meter per dag met een minimumbedrag van € 10,50. Tarief riviercruise- en charterschepen € 1,05 per meter per dag. Historische bedrijfsvaartuigen, behorend tot het Varend Erfgoed, krijgen op vertoon van hun geldige blauwe pas, 50% korting op het havengeld bij het verblijf in de gemeentehaven Alkmaar. Deze korting is exclusief het gebruik van water en elektra. Vanaf 15 oktober tot 15 april zijn er week-, maand- en wintertarieven op aanvraag verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de haven[1]dienst. Genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw.
 
Historische bedrijfsvaartuigen, behorend tot het Varend Erfgoed, krijgen op vertoon van hun geldige blauwe pas, 50% korting op het havengeld bij het verblijf in de gemeentehaven Alkmaar. Deze korting is exclusief het gebruik van water en elektra.

Reserveren door beroepsvaart
Uitsluitend voor beroepsvaart, riviercruise- en motorchartervaart is reserveren mogelijk tegen betaling van € 0,35 per meter scheepslengte boven op het havengeld van € 1,05/m. Download hier het digitale reserveringsformulier.
 

Geen toeristenbelasting Alkmaar
In Alkmaar wordt voor mensen die op vaarvakantie komen geen toeristenbelasting geheven! (Dit geldt voor alle schepen: zowel plezierjachten als voor cruiseschepen).

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.