-

VAAR OVER DE GRACHTEN IN ALKMAAR

Alkmaar is het mooist vanaf het water. Een bootje huren, een rondvaart maken of een dagtocht maken per schip? Op deze pagina lees je hoe.

Varen in het centrum van Alkmaar

Alkmaar barst van de mooie grachtjes. De stad is dan ook heel goed te bewonderen vanaf het water. Een rondvaart maken of toch liever zelf varen? Hier vind je alle informatie over varen in Alkmaar. Hou je camera paraat!

Rondvaart door Alkmaar

Leun achterover en geniet van al het moois dat Alkmaar te bieden heeft vanuit de rondvaartboot. Alkmaar staat bekend om z’n lage bruggetjes; dat is dus bukken geblazen! Tussen april en oktober vertrekt er elk uur een rondvaartboot vanaf de Mient.

Zelf varen

Bootje huren in Alkmaar

Wil je liever zelf varen door de grachten van Alkmaar? Dat kan natuurlijk ook! Huur dan een bootje bij een van de bootjesverhuurbedrijven in Alkmaar.

Varen in de omgeving van Alkmaar

Varen in de Eilandspolder is een echte “terug in de tijd”-belevenis. Vaar met een fluisterboot dwars door UNESCO Werelderfgoedgebied langs pittoreske dorpjes en uitgestrekte landschappen. 

Rondvaart door de eilandspolder

Sinds 2001 kan je mee met een rondvaart door de Eilandspolder. Schipper Piet van Marle (Oud docent Aardrijkskunde) vertelt je onderweg over het ontstaan en geschiedenis van het veenweidegebied, de verkavelingen, het beheer, de plantengroei, vogels en de historie van de omliggende dorpen.

Zelf varen

Bootje huren in de omgeving van Alkmaar

Wil je liever zelf varen door de omgeving van Alkmaar? Dat kan! Huur dan een bootje bij een van de verhuurbedrijven in de omgeving.

Meer vaarplezier!

Nog meer vaarinspiratie nodig?

Het sloepennetwerk geeft je een overzicht van waar je vanuit Alkmaar allemaal heen kan varen.

Of spring aan boord van het schip Amalia en vaar naar andere bestemmingen!

Niet in een bootje maar op een board? Ook dat kan in Alkmaar, sup door de grachten met El Kombi Sup.

Alkmaar Cruises

Alkmaar Cruises organiseert volledig verzorgde boottochten vanuit Alkmaar. Stap aan boord van het schip Amalia en vaar mee naar de Zaanse Schans, de Broeker Veiling of naar Amsterdam.

Sloepennetwerk Alkmaar

Sloepennetwerk is het alternatief voor de bekende wateralmanak waarmee je gemakkelijk en snel een interessante vaartocht met je sloep kunt plannen. 

El Kombi Sup

Als het mooi weer is kan je Alkmaar suppent verkennen! Staand op een board peddelen haal je zwerfafval uit het water. Bij El Kombi wordt fun & sport namelijk moeiteloos gecombineerd met duurzaamheid.

Naar alkmaar met de boot

Op vakantie met de boot?
In de Alkmaarse havens kun je middenin het centrum je motorboot afmeren. 
Hier vind je alle informatie over de havendienst van Alkmaar.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Wandelen in Alkmaar

Overnachten in Alkmaar

Fietsevenementen

Fietsen in Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.