Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Filmhuis Alkmaar tijdelijke gesloten

Driemaal is scheepsrecht: het Filmhuis moet weer dicht. Helaas. Ze stonden klaar om jullie met kerst te ontvangen én hun beruchte foute kersttruien-wedstrijd was intern al begonnen.

Wie voor de komende weken tickets heeft gekocht, ontvangt deze week een mail over de annulering daarvan. Het aankoopbedrag van de kaartjes wordt teruggestort of kan worden gedoneerd aan het Filmhuis.

 

 

 

4 tips voor het Filmhuis

Police

Als drie Parijse agenten een nachtlang met asielzoeker Asomidin Tohirov onderweg zijn voor zijn uitzetting naar Tadzjkistan, komen ze tot de ontdekking dat zijn lot in hun handen ligt. Aanvankelijk zijn agenten Virginie, Erik en Aristide vooral bezig met hun eigen beslommeringen – en dat zijn er nog al wat. Totdat Virginie zich realiseert dat zij het leven van de angstige Tohirov, die enkel Tadzjieks spreekt en begrijpt, in gevaar brengen door hem terug te sturen.

The Mole Agent

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, die rol krijgt hij na een casting-sessie georganiseerd door Romulo, een privédetective die een geloofwaardige mol nodig heeft om te infiltreren in een bejaardentehuis. Romulo's cliënt, de bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er aan de hand is.

Rifkin's Festival

Het verhaal gaat over een Amerikaans stel dat naar het filmfestival van San Sebastian gaat en daar verstrikt raakt in de magie van het evenement, de schoonheid en charme van Spanje, en de fantasie van films. Zij begint een affaire met een beroemde Franse filmregisseur en hij wordt verliefd op een mooie Spaanse dame…

The Assistant

Julia Garner (Ozark, The Americans) speelt de net afgestudeerde Jane, die een droombaan in het entertainmentwereldje van New York aanneemt als assistente van een machtige filmmagnaat. Al op de eerste dag dat ze voor Wilcock (Matthew Macfadyen) werkt, beseft ze dat er allemaal misselijkmakende dingen om haar heen gebeuren. Jane besluit dat het zo niet langer kan.

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.