Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Verwacht in het Filmhuis

PAST LIVES

Prachtige film over lot & liefde. Jeugdliefdes Nora en Hae Sung verliezen elkaar uit het oog als Nora’s familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. Ondanks wat internetcontact duurt het 24 jaar voordat ze elkaar weer ontmoeten…

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo) hebben een innige vriendschap die abrupt eindigt als Nora’s familie emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via internet. Ze fantaseren er over hoe het zou zijn om elkaar weer te zien. Door de afstand verwatert het contact weer en duurt het nog eens twaalf jaar voordat Nora wordt herenigd met haar jeugdliefde. Hoewel Nora inmiddels getrouwd is beleven ze een allesbepalende week als Hae Sung haar opzoekt in New York.
In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

NYAD

Nyad vertelt het opmerkelijke, waargebeurde verhaal van atlete Diana Nyad. Op 60-jarige leeftijd wil ze, met de hulp van haar beste vriendin en coach, haar levenslange droom verwezelijken: een lange zwemtocht van Cuba naar Florida.

Nyad is een opmerkelijk waargebeurd verhaal over doorzettingsvermogen, vriendschap en mentale overwinning. Topatlete Diana Nyad (Annette Bening) wil, drie decennia nadat ze het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrière als gerenommeerd sportjournalist, de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden. Deze tocht van Cuba naar Florida van 110 mijl wordt ook wel de 'Mount Everest' onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll (Jodie Foster) en een toegewijd zeilteam. Deze opmerkelijke, inspirerende en spannende film over doorzettingsvermogen, vriendschap en mentale overwinning is het regiedebuut van de Academy Award-winnende documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue). 

GEOGRAPHIES OF SOLITUDE

‘Zelfs na 40 jaar blijf ik momenten van ongelooflijke verwondering ervaren!’ Deze betoverende, visueel adembenemende docu neemt je mee naar een betoverend eiland middenin de Atlantische Oceaan, waar een vrouw al vier decennia in haar eentje woont.

Ter hoogte van Nova Scotia, Canada, ligt Sable Island. Een kleine oase, waar verwilderde paarden enorme aantallen zeehonden én gepassioneerd naturalist en mileubeschermer Zoe Lucas wonen. Regisseur Jacquelyn Mills volgt haar daar. Beide vrouwen delen een buitengewoon esthetisch gevoel voor detail, kleur en leven. De film is een ontroerend portret van Lucas' toewijding aan de natuur en haar minutieuze documentatie van het ecosysteem, inclusief de impact van menselijk afval zoals microplastics. Met haar gebruik van 16mm-film creëert Mills een intieme en hypnotiserende ervaring, terwijl de geluiden van het eiland de kijker verbinden met de rust en de magie van deze ongerepte plek. Geographies of Solitude, bekroond op het filmfestival in Berlijn en vertoond op IDFA, laat je genieten van de fragiele schoonheid van een unieke, geïsoleerde wereld.

MEDUSA DELUXE

 

In deze flamboyante film die zich afspeelt in de kapperswereld, heerst paranoia als een mysterieuze moord wordt gepleegd tijdens een lokale competitie waar extravagante kapsels en hun kappers met elkaar om de hoofdprijs strijden.

In een waas van door lak hoog opgestuwde haarsculpturen beschuldigt het levendige gezelschap van strijdlustig kappers, modellen, juryleden elkaar van moord, maar ook van slechte smaak.Dit wervelende filmdebuut van Thomas Hardiman is prachtig gefilmd door cameraman Robbie Ryan, die zijn camera soepel door het doolhof van de evenementenhal laat zweven langs de vele spiegels, felle tinten en de extravagante kapsels. Haar-stylist Eugene Souleiman, een andere grootheid, bekend van z'n vele excentrieke creaties voor grote modehuizen, heeft zijn hand gehad in de fabuleuze kapsels.

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.