Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Filmhuis Alkmaar tijdelijke gesloten

Driemaal is scheepsrecht: het Filmhuis moet weer dicht. Helaas. Ze stonden klaar om jullie met kerst te ontvangen én hun beruchte foute kersttruien-wedstrijd was intern al begonnen.

Wie voor de komende weken tickets heeft gekocht, ontvangt deze week een mail over de annulering daarvan. Het aankoopbedrag van de kaartjes wordt teruggestort of kan worden gedoneerd aan het Filmhuis.

 

 

 

4 tips voor het Filmhuis

Swallow

Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn bij Hunter en Ritchie. Hij heeft een goede baan, ze hebben een mooi huis én er is een baby op komst. Maar achter al die schone schijn voltrekt zich een drama als de aanstaande moeder een gevaarlijke eetstoornis ontwikkelt.
 

Rose Plays Julie

Als Rose haar biologische moeder besluit op te zoeken, leidt haar zoektocht naar verontrustende en gevaarlijke onthullingen over haar echte vader. Wat volgt is een intens wraakverhaal over biologisch ouderschap, seksueel misbruik en macht.

Wendy

Wendy en haar broers turen uit verveling weer eens uit het raam en kijken naar de voorbijrazende treinen. Maar dit keer zien ze ook Peter zitten, die ze plotseling meeneemt op reis naar een nieuwe en onbekende wereld: Neverland. Een plek waar geen volwassenen wonen en tijd niet bestaat.

La belle époque

Zakenman Antoine runt een uniek entertainmentbedrijf. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder.

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.