-

Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Verwacht in het Filmhuis

The Whale

De première van dit ontroerende en liefdevolle drama in Cannes betekende een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser. Hij werd met een staande ovatie onthaald. Als vader met een levensbedreigend overgewicht probeert hij opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink.

Regisseur Darren Aronofsky schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.Charlie leeft teruggetrokken en geeft online Engelse les. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven kwijtgeraakt te zijn. Toch probeert Charlie het contact te herstellen met zijn 17-jarige dochter Ellie.

The Inspection

Regisseur Elegance Bratton baseerde zijn boeiende, ontroerende debuutfilm op zijn eigen ervaringen. Zijn film volgt een jonge, zwarte homoseksuele man die geconfronteerd wordt met homofobie, zowel bij zijn moeder thuis als tijdens een bootcamp van de mariniers. Toch vind hij onverwachts kameraadschap.

Ellis is een jonge, homoseksuele zwarte man die een slechte band met zijn moeder heeft én weinig hoop voor de toekomst. Daarom sluit hij zich aan bij de mariniers. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze gemeenschap. Zijn nieuwe gevoel van verbondenheid heeft grote invloed op zijn identiteit en zal hem voor altijd veranderen.

Women Talking

Hoe kan het dat liefde - de behoefte eraan, het ontbreken ervan of het verlangen ernaar - leidt tot zoveel geweld? Een groep vrouwen in een gesloten geloofsgemeenschap probeert de realiteit te verzoenen met hun geloof. 

In dit verbazingwekkende, schokkende en ontroerende verhaal van de makers van Nomadland en Moonlight wordt een religieuze gemeenschap opgeschrikt als de mannelijke sekse zich aan de vrouwen in de kolonie vergrijpt. Nadat ze zijn gedrogeerd en verkracht, vinden de vrouwen het moeilijk om hun geloof met de aanvallen te verzoenen. Ze kunnen geen geweld meer verdragen. Er zijn drie opties: niets doen, blijven en vechten of weggaan...  

 

Kleine All

Spannende, grappige animatiefilm voor het hele gezin die in een levendig tempo de avonturen van All aan elkaar rijgt. Hij vindt het ontzettend vervelend dat zijn ouders gaan scheiden en voelt zich eenzaam, maar weet niet hoe hij dat moet zeggen. Dan krijgt hij hulp van een buitenaards meisje... 

Als All optreedt als menselijke antenne voor zijn buurman zodat hij contact kan zoeken met UFO’s, landt er een telepathisch groen ruimtemeisje dat gedachten kan lezen. Al snel worden All en zij vrienden. Maar een gemene schurk wil het meisje hebben voor zijn collectie opgezette dieren... All zet alles op alles om haar zo snel mogelijk weer de ruimte in te helpen. Deze leuke animatiefilm vol grappige figuren over de waarde van vriendschap en het belang van zeggen wat je écht denkt, heeft een Pixar-achtige emotionele finale.  

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.