Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Verwacht in het Filmhuis

TERRESTRIAL VERSES

Mooie film van de Iraanse regisseur Ali Asgari, die vorig jaar het prachtige Until Tomorrow maakte. In deze nieuwe film volgen we door middel van korte verhalen / vignetten negen verschillende individuen die zich staande proberen te houden in Teheran. 

De negen vignetten bieden een satirische kijk op de alledaagse absurditeiten van het leven in het hedendaagse Iran en belichten de lichtere kant van het leven onder een autoritair bewind. Of het nu gaat om het kiezen van een naam voor een pasgeborene, het afstuderen aan de lagere school, het behalen van een rijbewijs, het solliciteren naar een baan of het zoeken naar goedkeuring voor een filmscript, als je in Iran woont, kun je maar beter vloeiend Orwelliaanse taal spreken. Elk verhaal verloopt langs een ruwe tijdlijn van geboorte tot dood en wordt gefilmd vanuit een statisch camerastandpunt terwijl een enkele aanvrager onderhandelt met een autoriteitsfiguur die net buiten het kader zweeft en die geoefend is in de taal van dubbelzinnigheid.

RADICAL

Sterk, hartverwarmend maar ook inspirerend en humorvol, deze op een waar gebeurd verhaal gebaseerde film over het belang van toegewijde leraren. 

Vol goede moed komt leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Al snel ontdekt hij dat er op school niet alleen weinig middelen zijn, het enthousiasme om de jongeren iets te leren is nog minder. De kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en halen de laagste testscores van het land. Sergio gooit het roer compleet om en gebruikt ‘radicale’ methodes om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

CLUB ZERO

Miss Novak neemt een baan aan op een eliteschool, waar ze een ze een bijzonder sterke band krijgt een select groepje leerlingen. Een relatie die uiteindelijk een gevaarlijke wending neemt.

De eigenzinnige miss Novak gaat aan de slag op een privéschool waar ze les gaat geven in het bewust omgaan met eten. De verwachtingen zijn hoog, slechts een kleine selectie leerlingen mag deelnemen aan haar lessen. Terwijl voedingspatronen uitgebreid onder de loep worden gelegd, ontstaat er een hechte band tussen miss Novak en haar vijf pupillen. De onderlinge relatie neemt een gevaarlijke wending als de leerlingen volledig opgaan in de voorgestelde leefwijze van hun geliefde docent. Tegen de tijd dat de andere docenten en ouders echt begrijpen waar de kinderen mee bezig zijn, is ‘Club Zero’ de schokkende realiteit geworden

BOLÉRO

Ontdek het geheim van de creatie van de beroemdste muziek ter wereld in Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van Frankrijk wordt gezien. 

Ravel werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreografe. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Maar terwijl de stad bruist, blijft het bij Ravel stil. Hij verliest zich in zelfkritiek en herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om zich heen hoort hij inspiratie, maar hij krijgt niets op papier. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer’s block wordt. Tot daar ineens een ritme is, en een opzwepende, sensuele melodie die de basis vormen voor wat zijn wereldberoemde meesterwerk is geworden: de Boléro.

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.