Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

4 tips voor het Filmhuis

de Oost

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die, samen met ruim honderdduizend anderen, wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Nomadland

Fern sluit zich met haar tot camper verbouwde busje aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die door de crisis van 2008 huis en baan zijn verloren. Het zijn mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij die de ‘normale wereld’ faciliteert.

Kom hier dat ik u kus

Mona is pas negen jaar oud als haar moeder overlijdt. Haar vader, Vincent, krijgt al snel een vriendin, Marie. Zij eist alle aandacht op. Mona doet er alles aan om te voorkomen dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt, al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven: proberen iedereen gelukkig te maken. Tot ze beseft dat ze toch echt het heft in eigen handen moet nemen om uiteindelijk zelf gelukkig te worden.

Hallo wereld

In een fantasierijke papier-maché animatie ontwaakt een levendige biotoop, waar kinderen samen met de dieren stap voor stap de wereld ontdekken. Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik ademen? En oja, wat ik eet ik eigenlijk graag? Minstens tien verschillende diersoorten worden geboren, leven en overleven langs de rivier.  Samen juichen ze: 'Hallo wereld!'

Films en Events

Bij Het Filmhuis in Alkmaar kun je altijd kiezen uit een ruim aanbod films. Daarnaast organiseert het Filmhuis leuke en informatieve events over boekverfilmingen, muziek in films of thema avonden over spraakmakende films en documentaires. Alle events zijn gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: www.filmhuisalkmaar.nl
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Evenementen

Overnachten in Alkmaar

Varen in Alkmaar

Omgeving

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.