EEN NACHT MET PHILOU LOUZOLO X SHAYO

In de nacht van vrijdag 17 mei barst Victorie uit zijn voegen van de swingende Amapiano en gelijksoortige stijlen. Het in Zuid-Afrika ontstane subgenre van house, met nadrukkelijke Afro-invloeden, was dé festivalsound van 2023 en doet het net zo lekker in een clubsfeer. Kijk uit naar een stomende Nacht Met Philou Louzolo, Unruly Phoenix en de mannen van SHAYO Soundsystem!?

PHILOU LOUZOLO
Hoewel midden in de nacht, breekt de zon door zodra Philou Louzolo in de booth plaatsneemt. De roots van deze Rotterdamse dj/producer, die je misschien kent van Thuishaven en Club Shelter, liggen in West-Afrika. Die deelt hij op zijn debuut LP met de titel 'African Gold', een album bomvol swingende Amapiano. Exotische percussie, jazzy blazers en warme vocalen veroorzaken een heerlijke frontale botsing met (old school) house- en technobeats. Louzolo's beproefde sound bevat tevens r&b-invloeden en verrassende dancehallpassages, en wordt verder smaakvol ingekleurd met heupwiegende bassen en sfeervolle synths. Alles voor optimale dansbaarheid, is het motto van deze multitasker, die in de internationale scene geldt als pionier van het genre.

UNRULY PHOENIX EN SHAYO SOUNDSYSTEM
Meer Amapiano, anyone? Unruly Phoenix liet al talloze heupen en ledematen tekeergaan op Down The Rabbit Hole en WOO HAH! en geldt als Nederlandse Amapiano-koningin. Luister haar single Voices of Egypt en je snapt waarom ze vannacht niet mag ontbreken in Victorie. De poster wordt verder opgesierd door SHAYO Soundsystem, de boys die je kent van die andere, steevast uitverkochte feestjes bij ons aan de nachtelijke Pettemerstraat.

* Wat is Amapiano precies? In pakweg 2010 begonnen dj's in Zuid-Afrika in hun clubs en studio's westerse dance te mengen met Afro, en dat leidde tot een dansbare mix van deep house, Afro house, jazz, Afro Tech en lounge, aangevuld met synths en aanstekelijke baslijnen. Het genre werd langzaam maar zeker opgepikt door de Europese festivals, waar Amapiano een regelrechte voltreffer bleek.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.