Zelensky hier

De Spelersfederatie & De Theatertroep i.s.m. Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen

‘Toet.’ Het is Oekraïens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat zei president Volodomyr Zelensky daags na de inval door de Russen in een filmpje op zijn telefoon. ‘De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ ‘Toet.’

'Zelensky hier' is een nieuwe én de eerste voorstelling over het leven van Zelensky die voordat hij president van Oekraïne werd, acteur, auteur en komiek was. De Spelersfederatie, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. Hij was komiek, tv-kok, de stem van Beertje Paddington, kandidaat bij Dancing with the Stars en acteur in een serie waarin hij iemand speelt die president van Oekraïne wordt.

Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes van fictieve ontmoetingen tussen de spilfiguren van dit verhaal, tonen we de mens achter de politicus. De Spelersfederatie is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze komische vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor ons hier.

Napraten
Kom napraten! “Welk beeld is je het meeste bijgebleven?” Na afloop van de voorstelling kun je met elkaar komen napraten! Onder leiding van dramaturg Laura Simonse gaat het publiek met elkaar in gesprek over de inhoud van de voorstelling. Welke vraag, gedachte of mening wil je met een ander delen? Napraten vindt na afloop plaats in de Kleine Foyer en duurt 20 minuten.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.