Toneel Toneelgroep Maastricht // Kruimels

Poëtische en intieme vertelling over een verborgen gezamenlijk verleden

‘Kruimels’ is een poëtische, intieme voorstelling waarin een oudere vrouw met alzheimer en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. Tijdens het verloop van haar ziekte is een teruggetrokken fictieschrijfster afhankelijk geworden van haar jonge, impulsieve hulp om haar autobiografie te voltooien. Terwijl ze in een dromerige tocht langs de rafelranden van haar geheugen scheert, ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt.

Indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore omlijsten haar tocht door het schimmige geheugen, haar absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De regie van ‘Kruimels’ is in handen van Jouman Fattal, die haar bestaan als actrice afwisselt met dat van regisseur, en na ‘Schuld’ – over de genocide op de Jezidi’s in Irak – voor de tweede keer aan het roer staat van een productie bij Toneelgroep Maastricht.

Voorspel in 300 seconden
Voorafgaand aan deze voorstelling kun je in de foyer gratis deelnemen aan het Voorspel in 300 seconden. Pak een zandloper om kenbaar te maken dat je mee wilt doen. Vervolgens komt de spreker vanzelf naar je toe! Als het verhaal af is en de zandloper leeg, gaat de spreker naar een volgende groep mensen om opnieuw het verhaal te vertellen. De spreker wordt later bekend. Het voorspel in 300 seconden vindt plaats in de benedenfoyer tussen 19:45 en 20:20 uur.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.