Theater Rotterdam // Erik Whien

A Case for the Existence of God

Erik Whien brengt een hartroerend verhaal over hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. ‘A Case for the Existence of God’ van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter gaat over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mannen die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze beiden grandioos te grazen worden genomen door het leven.

Twee alleenstaande vaders vechten voor de voogdij over hun dochters. De één kampt met geldproblemen, de ander met ingewikkelde adoptieprocedures. Beiden gaan na alle problemen uit het verleden ook gebukt onder de voortdurende angst in hun vaderschap te mislukken. Hoe houden ze hoop en gaan ze verbinding aan zolang teleurstelling hen bijna verlamt?

Na de successen van ‘Verdriet is het ding met veren’ en ‘Slachthuis vijf’ brengt regisseur Erik Whien de eerste Nederlandse bewerking van deze bejubelde voorstelling naar het theater. In een intieme dialoog staan acteurs Emmanuel Ohene Boafo (winnaar Louis d’Or 2021) en Bram Suijker (winnaar Louis d’Or 2022) samen op de vloer. “A must-see heartbreaker of a play.” (The New York Times)

Kleedkamergeheimen
“Wat deed je net als eerste toen je na de voorstelling weer in de kleedkamer kwam?” Na afloop van de voorstelling krijgt het publiek de kans om de persoon achter het personage te leren kennen. Onder leiding van [Lidwien Feld] ontstaat er een gesprek met [de acteur(s)] over de voorstelling waarin het publiek mee kan praten. Kleedkamergeheimen vindt na afloop plaats in de Kleine Foyer en duurt 20 minuten.
Tijdens het online bestellen kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.