Theater Bellevue & Theater Oostpool

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Nooit voelde vriendschap zo oprecht en waardevol als tijdens deze dierbare nacht.

Een zoon heeft één nacht de tijd om een begrafenisspeech te schrijven voor zijn overleden vader. Alleen hij kan deze optekenen, om hem recht te doen en de waarheid boven tafel te krijgen over zijn met geruchten en roddels omgeven zelfdoding. Geholpen door een vriend zal het een verschrikkelijke maar tegelijkertijd dierbare nacht worden om nooit te vergeten.

Drie jaar geleden spraken regisseur Jan Hulst en schrijver Daan Heerma van Voss elkaar tijdens een avondje stappen over de zaken waar het in het leven echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde over de dood van zijn moeder en over zijn beste vriend die hielp schrijven bij de speech. Nooit had hij vriendschap zo oprecht gevoeld en waardevol gevonden. Heerma van Voss zei dat er een toneelstuk van gemaakt moest worden en zo geschiedde. Het resultaat is een intieme voorstelling over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft en de woorden die we kiezen als we eigenlijk met stomheid geslagen zijn.

Napraten
Kom napraten! “Welk beeld is je het meeste bijgebleven?” Na afloop van de voorstelling kun je met elkaar komen napraten! Onder leiding van een dramaturg gaat het publiek met elkaar in gesprek over de inhoud van de voorstelling. Welke vraag, gedachte of mening wil je met een ander delen? Napraten vindt na afloop plaats in de Kleine Foyer en duurt 20 minuten. Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.