#TeddyTalk

Actrice en theatermaker Saskia van der Elst speelt op zondag 21 april de hilarische en ontroerende onewomanshow #Teddy Talk. De Alkmaarse, regionaal bekend als dramadocent De Toneeljuf, vertelt in de voorstelling hoe ze veranderde van een onstuimig kind in een onzekere volwassene. Een herkenbaar verhaal over vallen, opstaan en weer doorgaan.

Wie kent ze niet, beren op de weg? Terugkerende gedachten en angsten die ervoor zorgen dat je bepaalde dingen steeds weer voor je uitschuift. Soms maar helemaal niet doet of probeert. Want stel je voor dat het niet goed gaat.

Ergens in het leven van Saskia ontstonden er barstjes in haar zelfbeeld. Langzaam maar zeker groeiden kleine onzekerheden uit tot grote waarheden. Ze veranderde van onstuimige durfal in een bange kip. Een heel bos vol beren hielp haar daarbij. Beren die ervoor zorgden dat ze zorgvuldig risico’s vermeed. Samen met de beren hield ze het idee in stand dat zij nou eenmaal nergens echt goed in was.

Maar ja. Hoe zat het dan met dromen en met wensen en verlangens? Het leven gaat zijn eigen weg en via allerlei kronkelige paadjes, kwam Saskia toch op een podium terecht. Waar ze thuishoort. In goede samenspraak met haar berenvrienden.

In de onewomanshow #TeddyTalk vertelt zij haar verhaal. Op humoristische wijze neemt ze het publiek mee in wat er mis ging, hoe ze struikelde en toch keer op keer weer opstond om verder te strompelen. Tot het uiteindelijk huppelen werd.

Een eerlijk, kwetsbaar en ontroerend verhaal. Met veel om te lachen en hier en daar een beetje te janken. Het lijkt het leven wel.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.