Stichting Jip Smit

Motherland | Katinka Strikes Back

Geweldige fantasy sequel, een mix van ‘Game of Thrones’ en ‘The Office’.

‘Motherland’ is een fantasy sequel, ‘Game of Thrones’ meets ‘The Office’. Het eerste deel won de Best of Fringe Award 2020 en in dit vervolg neemt theatermaker Jip Smit je wederom mee naar de magische wereld van heldin Katinka, die leeft in een vervloekte wereld. Mannen hebben een levensloop van tachtig jaar, vrouwen een van drie dagen. Ze zijn er enkel om te baren en sterven dan weer. Maar bij de geboorte van Katinka loopt het anders. Zij groeit niet op in één dag, veroudert niet razendsnel, is niet op dag drie alweer een oud vrouwtje. Nee, Katinka is voorbestemd de eeuwenoude vloek te verbreken.

“Ook toeschouwers die weinig of niets met die fantasy-klassiekers hebben, zullen zich geen seconde bij Smit vervelen. De hutspot van invloeden smaakt zalig, ook omdat er nog wat te lachen valt”, zag Het Parool. Voorafgaand aan de voorstelling word je op een komische wijze bijgepraat over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Je hoeft deel één dus niet gezien te hebben.

Voorspel in 300 seconden
Voorafgaand aan deze voorstelling kun je in de foyer gratis deelnemen aan het Voorspel in 300 seconden. Pak een zandloper om kenbaar te maken dat je mee wilt doen. Vervolgens komt spreker Nathalie Kamp vanzelf naar je toe! Als het verhaal af is en de zandloper leeg, gaat de spreker naar een volgende groep mensen om opnieuw het verhaal te vertellen. Het Voorspel in 300 seconden vindt plaats in de benedenfoyer tussen 19:45 uur en 20:20 uur. Nathalie Kamp zet zich op vele manieren in voor emancipatie, gelijkwaardigheid en inclusie. Dit doet zij o.a. bij WomanLink.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.