Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY & DoelenEnsemble

Song of the dark forest

Het aangrijpende, meeslepende en troostrijke ‘Song of the dark forest’ wordt uitgevoerd door het volledige ensemble van Scapino Ballet en een operazanger, live begeleid door het DoelenEnsemble. In de voorstelling wordt de tragiek van de oorlog bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden, maar hij wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en werk van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is er een hoofdrol voor Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov, waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Als slot wordt er gedanst op het recente ‘Prayer for Peace’ van Sergey Akhunov, een titel die de lading van deze voorstelling mooi dekt. Eerder werkte Scapino samen met OPERA2Day en regisseur Serge van Veggel aan het succesvolle ‘Opera Melancholica’.

Inleiding
Scapino Ballet Rotterdam verzorgt bij iedere voorstelling een inleiding waarin op een interactieve en beeldende manier wordt verteld over verschillende aspecten van de voorstelling. De thematiek, werkwijze van de choreograaf, het toneelbeeld en de muziekkeuze komen allemaal aan bod. De inleiders van Scapino zijn bevlogen en enthousiaste vertellers die Scapino’s unieke bewegingstaal en werkwijze tastbaar maken voor iedere theaterbezoeker.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.