Scapino Ballet Rotterdam

Origin

Een avond hoog technisch niveau, fysieke controle en veel dansplezier.Ed Wubbe haalt twee bijzondere choreografen naar Nederland, die van ‘Origin’ een opwindende voorstelling maken, met invloeden uit Chinese, Israëlische en moderne dans. In Nederland zijn de jonge makers Gong Xingxing en Lior Tavori nog onbekend, maar dat gaat snel veranderen.

Het nieuwe dansstuk 'Kiss the darkness' van Gong Xingxing vraagt het uiterste van de dansers, vanwege de combinatie van fysieke controle, techniek en sierlijke ontspanning. Door de voelbare emotionele lading weet zij de aandacht van de kijker stevig vast te houden. Xingxing behoort tot een nieuwe generatie choreografen die in China op succesvolle wijze moderne dans naar een groter publiek brengt.

Het tweede stuk van de avond, 'Killing the butterfly', is van de Israelische choreograaf Lior Tavori die, behalve voor zijn eigen gezelschap, veel stukken maakt voor Chinese dansgezelschappen. Door de combinatie van volksdans en moderne dans spat het dansplezier van zijn nieuwe choreografie af.

Inleiding

Scapino Ballet Rotterdam verzorgt bij iedere voorstelling een inleiding waarin op een interactieve en beeldende manier wordt verteld over verschillende aspecten van de voorstelling. De thematiek, werkwijze van de choreograaf, het toneelbeeld en de muziekkeuze komen allemaal aan bod. De inleiders van Scapino zijn bevlogen en enthousiaste vertellers die Scapino’s unieke bewegingstaal en werkwijze tastbaar maken voor iedere theaterbezoeker. Tijdens het online bestellen of via Mijn Vest kun je hiervoor een gratis ticket bestellen; indien nog beschikbaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.