Saskia Noort, Stella Bergsma e.a. // Unbeschreiblich Weiblich

Een ode aan de rebellie van Nina Hagen met een spervuur aan literatuur

Nina Hagen zong eind jaren zeventig de rebelse punksong ‘Unbeschreiblich Weiblich’ over abortus en dirigeerde daarmee een hele generatie vrouwen de tweede feministische golf in. Anno nu had Nina’s song ook niet misstaan. Er stijgen steeds meer conservatieve geluiden op die het dameslijf willen bepalen en beperken, er is een loon- én orgasmekloof en ambitieuze vrouwen stoten hun hoofd nog vaak aan het glazen plafond.

Hoogste tijd om het stof van Nina’s lied af te blazen. Hoe is het om vrouw te zijn in de wereld van nu? Hoe is het om de ander te zijn? Een divers, razend en lachend leger van schrijvers en muzikanten geeft antwoord op die vragen, in een ode aan Nina’s rebellie en met een spervuur aan literatuur.

Voorspel in 300 seconden
Voorafgaand aan deze voorstelling kun je in de foyer gratis deelnemen aan het Voorspel in 300 seconden. Pak een zandloper om kenbaar te maken dat je mee wilt doen. Vervolgens komt de spreker vanzelf naar je toe! Als het verhaal af is en de zandloper leeg, gaat de spreker naar een volgende groep mensen om opnieuw het verhaal te vertellen. De spreker wordt later bekend gemaakt. Het voorspel in 300 seconden vindt plaats in de benedenfoyer tussen 19:45 en 20:20 uur.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.