Pippin

"Pippin" is een Broadway-musical geschreven door Stephen Schwartz en Roger O. Hirson. Het verhaal volgt de avonturen van de jonge prins Pippin, de zoon van de middeleeuwse koning Karel de Grote. De musical begint met de hoofdpersoon, Pippin, die op zoek is naar de betekenis en het doel van zijn leven. Hij wil een buitengewoon leven leiden en ultiem geluk vinden. Hij wordt begeleid door de mysterieuze en intrigerende figuur genaamd de "Leading Player" en haar groep performers.

Gedurende de voorstelling probeert Pippin verschillende paden uit om voldoening te vinden. Hij probeert oorlog te voeren, een romance aan te gaan, politieke macht te verwerven en zelfs de kunst van de magie te beheersen. Maar telkens ontdekt hij dat geen van deze ervaringen hem echt tevreden stelt.

Uiteindelijk realiseert Pippin dat het ware geluk misschien wel te vinden is in de eenvoudige en gewone momenten van het dagelijks leven. Hij besluit afstand te doen van zijn ambitieuze zoektocht en kiest voor een rustig en vervuld bestaan.

De musical bevat een mix van humor, drama en een aantal geweldige liedjes, waaronder het bekende nummer "Corner of the Sky". "Pippin" is een verhaal over zelfontdekking, de zoektocht naar betekenis en het vinden van vreugde in de kleine dingen van het leven.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.