Orkater, De Nieuwkomers presenteert // Simme Wouters en Jasper Stoop

Het nut van Edo Dompelmans // Een ode aan de vervangbare mens

Jasper Stoop en Simme Wouters maakten hun debuutvoorstelling ‘De dingen die begraven liggen’ bij Orkater/De Nieuwkomers. “Uitermate fantasierijk, volstrekt origineel en muzikaal buitengewoon verrassend”, schreef Het Parool. Voor deze opvolger vonden de twee theatermakers, met een gemeenschappelijke liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme, inspiratie bij grote liedperformers als Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de stofzuigers en broodroosters slijt hij zijn dagen redelijk tevreden. Maar dan neemt zijn doorsneebestaan een onverwachte wending. In de afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Zo komt hij het hartverscheurende lot van de vervangbaren op het spoor.
‘Het nut van Edo Dompelmans’ is een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is. Een voorstelling over de vraag in hoeverre wij als mens vervangbaar zijn en de angst voor het antwoord op die vraag.

Bonusmateriaal
Blijf na afloop van de voorstelling nog gezellig hangen in de foyer, want daar trakteren we je op Bonusmateriaal! Danser en theatermaker Kamee Frieling gaat in gesprek met de spelers ver hun maakproces en inspiratiebronnen. Bonusmateriaal vindt na afloop plaats in de benedenfoyer en duurt ongeveer een kwartier.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.