Wie de F* is TRIJN?

Muziektheater met wandeling over de sterke vrouwen van Alkmaar

Wie is TRIJN anno nu? Ontdek het op een immersieve tocht door Alkmaar vol muziektheater en geluidskunst. Startpunt is de Consistorie in de Grote Kerk.

Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaar Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn anno nu? Met een koptelefoon op volg je Trijn van de Grote Kerk door de binnenstad naar de plek waar het allemaal begon. Onderweg ontmoet je vrouwen die op haar lijken: hedendaagse Alkmaarders. Hoe vinden zij hun stem? Een muziektheatrale productie vol geluidskunst van Fedde &de Carvalho i.s.m. Karavaan.

We starten in de monumentale consistorie van de Grote Kerk, waar Trijn al zingend mot heeft met een autoritaire geschiedschrijver. Hij maakte van haar een angstloos manwijf, Trijn heeft zo haar eigen verhaal. Dan doet Trijn een bevrijdende ontdekking over de vermogens die zij in het hiernamaals heeft. Zij geeft stem aan een judoka, wethouder, vrouwen coach met migratie-achtergrond, een jonge vrouw die op vrouwen valt en hét Alkmaarse kaasmeisje. Oer-Alkmaarse locaties als het stadhuis, de Mient, de Waag en het Victoriepark vormen het muzikale decor van de verhalen die zij dankzij Trijn eindelijk zelf mogen vertellen. Wat hebben deze vrouwen met elkaar gemeen?

Via vervreemdende klankwerelden betreden we een bijzondere nieuwe realiteit. 'Wie de F* is TRIJN?' geeft een avontuurlijke, actuele en muzikale inkijk in de vrouwelijke kant van een samenleving die de erfenis vormt van het Alkmaars ontzet.

Fedde &de Carvalho

Fedde &de Carvalho is de kraakverse naam van het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge (winnaar Victorie cultuurprijs 2022). Bij Fedde &de Carvalho staat toegankelijk experiment centraal. Geluid penetreert ons diepste wezen. Muziektheater en immersieve geluidskunst smelten samen tot een geheel eigen genre, het nieuwe Alkmaarse exportproduct. Fedde &de Carvalho brengt je nu i.s.m Theater De Vest, de Grote Kerk Alkmaar en Karavaan (vaste partner) een nieuwe verrassende ervaring.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.