KUNST OP HET PLATTELAND

Theatrale fietsroute incl. eten en drinken!

Altijd al eens een rally willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. Op je progamma staat een prachtige dansvoorstelling in de beeldentuin van Nic Jonk en een muziekstuk tussen en voor koeien (Loei) of een kosmisch concert van Orkater dat je nog lang zal bijblijven. Het eindigt bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in 't IJkgebouw. Wie alle kunst onderweg heeft gevonden en gezien (als bewijs maak je foto’s), wint een toepasselijke prijs.

Ontdek bijzondere plekken in de Schermer

Vraag je vriend(inn)en mee want onderweg laten we jullie van alles ontdekken!

De fietsroute ‘Kunst op het Platteland’ start in het Victoriepark op het festivalterrein van Yes In My BackYard en leidt je in een mooie route van 27 kilometer door onze Schermer.

Beeldentuin Nic Jonk (alle dagen) *Klik hier voor meer info*
Onderdeel van de route is een bezoek aan het particuliere museum en beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer. Hier kun je de kleurrijke schilderijen en beelden bewonderen en wie weet ook mee naar huis nemen. Bijvoorbeeld een origineel schilderij of net iets kleiner als ansichtkaart. In de unieke beeldentuin zie je de dansvoorstelling ‘If you scream I whisper’.

Zorgboerderij en ateliers de Schermer (alle dagen)
Kom hier even op adem met koffie/thee en wat lekkers. Je krijgt een korte rondleiding in de ateliers. Struin door de wijngaarden en proef de heerlijke wijnen in het Wijnatelier.

Smits Boer&Goed (18, 19 en 20 mei)
Op de boerderij van familie Smit zie je de voorstelling ‘LOEI’.
En na de voorstelling kan je nog verse -rauwe- melk tappen. Naast verse melk kun je (vruchten) yoghurt, vla, boter, eieren en ijs kopen in het melkhuisje.

Kerk de Ark (25 en 26 mei)
Hier beleef je het kosmische concert van Orkater: Ruimteplaat. Een muzikale update van de wereld in de vorm van één allesomvattend lied.

Restaurant Eendracht t’ IJkgebouw (alle dagen)
De finish is inzicht! Er staat een heerlijk diner van zoete aardappel, gestoofde prei in
vadouvan, geitenkaas en gebrande hazelnootjes op het menu! Welverdiend na deze
culturele en sportieve fietsroute!

Het restaurant is onderdeel van het festivalhart. Blijf je nog even?

Kunstrally

Tussen de voorstellingen door vind je op allerlei plekken kunst in het landschap. De kunst is om al die locaties te vinden en daar een foto van te maken. Wie bij aankomst kan laten zien dat de rally volledig is gereden, heeft prijs.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.