De boer op

De verhalen achter de omgekeerde vlag

Ga mee op expeditie in het Koehotel. Op verschillende plekken op de boerderij wordt je meegenomen in boerenverhalen. Boeren en landbouw zijn volop in het nieuws: boerenprotesten, discussies over het verbouwen van ons voedsel, en iedereen heeft er opeens een mening over. Ook zijn er nieuwe woorden als pasmelders, piekbelasters en stikstofcrisis. Een theatervoorstelling over grote veranderingen en de relatie met ons voedsel. We duiken in die ‘kloof’, die tussen boer en burger. Want iedereen heeft een mening. Jij toch ook? Ga mee De Boer Op!

Zes jonge schrijvers interviewden zes verschillende boeren uit de regio en schreven op basis daarvan een monoloog. Zes verschillende verhalen, gespeeld door zes verschillende acteurs op zes plekken op boerderij ’t Koehotel.

In de huidige discussie over de agrarische sector blijkt het moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan. We stuiten op belangen, maar ook op de pijn van bijvoorbeeld jonge boeren die bij hun ouders het gevecht om een bestaan zien of die zich realiseren dat de boerderij die nu vijf generaties in de familie is, bij hen zal stoppen. 

Carolien Oostveen merkt, als docent Communicatieve vaardigheden en Persoonlijke Ontwikkeling, dat bij haar studenten op de Agrarische Hogeschool in Dronten (Aeres) het moeilijk is om die discussie te voeren. De samenleving, de buren, de politiek iedereen is verdeeld en hoe houd je je dan als student in het agrarische veld staande. Waar sta je dan voor? En hoe uit je je daarover?

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.