Karavaan Festival

26 mei t/m 6 juni

Mis niets en zet het alvast in je agenda!! Van Hemelvaart tot en met Pinksteren wordt er groots uitgepakt met meer dan 200 voorstellingen rondom en in Alkmaar. Karavaan geeft je unieke theaterervaringen waar je bij moet zijn. Van theater op boerderijen tot spektakel op het strand en van intiem tentjestheater tot avontuurlijke theaterexpedities! Beleef spraakmakend locatietheater van gerenommeerde en jonge theatermakers op de meest bijzondere plekken en ontdek theatrale juweeltjes in de polder, aan de kust, in de historische binnenstad of langs het kanaal.

Enkele highlights zijn Föld, een legendarische dansvoorstelling in 18 kuub aarde van de beroemde danschoreograaf Kristina de Châtel. Of wat dacht je van de spectaculaire voorstelling The Promised Land. Een intergalactische western met smakelijk live action theater en een vette knipoog. Voor de fijnproevers: kies voor op-en top culinair theater bij boer Gootjes. Of voor de theatrale fietsroute Poldermeesters, waar je door het Land van Leeghwater fietst met twee kraakverse voorstellingen en lekkers.

Vol verwachtingen kijken we uit naar de openingsvoorstelling Kaapdiegoeiekoop. Kaapdiegoeiekoop bezingt wervelend en woest, in een decor van olievaten een zeecontainers, het kapitalistisch monster dat de mens creëerde. Met tromgeroffel en een waterkanon wordt het einde van het tijdperk aangekondigd. 

Het belooft een avontuurlijk, spectaculair festival te worden, dus bestel snel je kaarten via karavaan.nl

(foto Karavaan Festival: fotograaf Bowie Verschuuren)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.