In mei, in mei, in mei…

Op woensdag 1 mei heeft Cultuurpodium de Alkenaer weer een hele leuke kindervoorstelling in huis!

Om de lente te vieren en het ‘feit’ dat iedere vogel een ei legt in mei komt het theatergezelschap van Stichting Potitco de toepasselijke voorstelling ‘Nestje, Boompje, Beestje’ spelen in De Alkenaer. Daarbij wordt onze sfeervolle salon omgetoverd tot een knusse, theatrale omgeving.

Het gezelschap bestaat uit Marieloes Koopman en Wim Dam, beiden ervaren theatermakers, die ook regelmatig optreden in de regio o.a. op scholen, in theaters en bibliotheken. De prachtige, karakteristieke, vrolijke poppen, die worden gebruikt in de voorstelling, komen van eigen hand, soms met de hulp van een beeldend kunstenaar. Omdat Wim Dam ook muzikant is ontstaat er een samenspel met muziek, waardoor de verhalen op een sprankelende wijze tot leven worden gewekt.

Nestje, Boompje, Beestje
Een verhaal over durven, vriendschap en een heleboel beestjes.
Mama zegt dat je kunt vliegen maar…
heeft mama wel gezien hoe hoog het is en
dat er een heel eng dier onder de boom zit en
dat je nog maar net uit het ei bent en
dat je nog nooit gevlogen hebt?


Het gezelschap reist door heel Nederland en verblijft in de vakantiemaanden hoofdzakelijk op Terschelling. Gelukkig nog niet in de meivakantie, dus iedereen kan komen kijken.

Nestje, Boompje, Beestje is een productie van Stichting Potitco. Geschikt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar en hun (groot)ouders.

Als Podium voor Cultuur en Debat wil De Alkenaer ook kwalitatief goede voorstellingen voor kinderen aanbieden. De bedoeling is in ieder geval in de schoolvakanties een evenement te organiseren en dit in de toekomst uit te breiden naar maandelijks en wellicht nog later wekelijks een kinderactiviteit te programmeren.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.