Diederik van Vleuten (Uitverkocht)

De Aanbidding Der Wijzen

Deze voorstelling is verplaatst van 22 oktober naar 20 en 21 maart 2021 wegens coronabeperkingen. Kaarthouders ontvangen bericht.

"Twee jaar geleden reisde hij voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een onvergetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat hij wel in de problemen. Hij worstelde met veel meer vragen dan waarmee hij op pad ging. Leonardo liet hem niet meer los en bleef hem achtervolgen. Met alle prettige gevolgen van dien, want hij ging opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters''.
 
In De Aanbidding Der Wijzen – naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide - vertelt Diederik over zijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeert hij Leonardo's leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? In een anderhalf uur durend theaterportret brengt Diederik, gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, met volop ruimte voor een glimlach."

Starttijden:
20:15 en 14:00 uur

Foto: Johan Witteman

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.