De Geschiedenis van de Familie Avenier

van Maria Goos

De geschiedenis van de Familie Avenier vertelt de belevenissen van een heel gewone Nederlandse familie over een periode van vijftig jaar. En ook van Nederland vanaf de wederopbouw tot de millenniumwisseling.

1955 – In deel 1 zie je de familie boven op elkaar in een bovenhuis bij oma en opa. Mensen die door woningnood tot elkaar veroordeeld zijn en noodgedwongen een hechte familiestructuur hebben. Het is Oudjaarsavond en oma ligt op sterven. In hun winkel moet Jan van zijn vrouw alle openstaande rekeningen innen. In het café van Pieternel en Christ komen jazzmuzikanten binnenwaaien op weg naar Parijs. Als de klok twaalf uur slaat, zingt de familie het Wilhelmus. Maar het zal nooit meer zo klinken als voorheen………….

1970 – In deel 2 krijgen ze eigen appartementen. Het cement, de familiestructuur, is plotseling verdwenen. Ook het geloof is weggevallen. Het popfestival in het Kralingse bos is aan de gang. De meeste kruideniers hebben het verloren van de grote supermarkten. Steeds meer mensen hebben nu een wasmachine. De samenleving emancipeert en polariseert. En de familie Avenier probeert met vallen en opstaan wat van hun leven te maken.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.