ARTIANCE HERDENKT

Voorstellingen: 4 mei 21.00 uur en 5 mei 13.00 uur en 15.00 uur

Op 4 & 5 mei vindt in de Schuilkerk aan het Fnidsen Alkmaar een bijzonder evenement plaats. Artiance Herdenkt is een bijzonder project dat plaatsvindt ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Gesprekken tussen jongeren en ouderen vormen de basis voor de voorstelling ‘OVER HOOP’ en exposities van verschillende kunstwerken.

Jongeren van Artiance geven door middel van kunst vorm aan hun gedachtes en ideeën over de Tweede Wereldoorlog. Onder professionele begeleiding is er gewerkt aan een voorstelling en contextprogramma. De voorstelling is gemaakt in het kader van het landelijke Theater na de Dam, waarbij theatermakers de Nationale Dodenherdenking van extra betekenis voorzien.

Voorstelling OVER HOOP
Herdenken gaat niet alleen over pijn en verdriet, maar ook over hoop. Hoop dat de geschiedenis zich niet herhaalt, hoop in de toekomst, hoop in elkaar. Want in alle duisternis is er ook altijd ergens een lichtje te vinden.
Over Hoop is een theatrale ervaring waarbij we stilstaan bij het goede in de mens. Over onbekende helden, over kleine daden van liefde in oorlogstijd. Over het sprankje hoop dat daarbij geboren wordt. 

Expositie ‘De muren hebben oren’
Jongeren van SPOT Artiance hebben kunstwerken gemaakt rondom de verhalen van Agatha Bekker. De verhalen die wel en niet gehoord mochten worden, zijn door jongeren van SPOT tot leven gebracht in verschillende kunstdisciplines.
SPOT is een creatieve werkplaats voor jongeren en jongvolwassenen. Als het even niet lekker loopt in het leven kan SPOT helpen bij het ontdekken van creatieve talenten.

Expositie ‘Hoop was een wasje vol hoop’
De kunstinstallatie ‘Hoop was een wasje vol hoop’ is een interactief, reizend kunstwerk. Met een zak vol zakdoeken ging een hoopconsult langs instellingen om de mensen te vragen naar wat hen hoop gegeven heeft in bange tijden. Waar haal je hoop uit in tijden van schijnbare hopeloosheid? En als je de hoop gevonden hebt, hoe geef je het dan door? 

De antwoorden zijn op zakdoeken geschreven, op 4 & 5 mei worden deze geëxposeerd.

Filmportretten
Niet alle ouderen waren in staat om bij de vertelbijeenkomst aanwezig te zijn, dus zocht
Sammie Vries ze samen met een jongere op en maakte deze filmportretten.

Locatie: De Schuilkerk, Fnidsen 37, Alkmaar
Data en tijden: 4 mei 21.00 uur en 5 mei 13.00 uur en om 15.00 uur
Kaarten kosten € 6,-  en zijn te verkrijgen via www.artiance.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.