Weerbaarheidstraining voor jeugd

Alkmaar Sport start regelmatig een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. We werken hiervoor samen met diverse weerbaarheidstrainers uit ons eigen netwerk. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan.

Eerstvolgende training

De eerst volgende training start op maandag 18 september 2023. Acht weken op rij in de gymzaal aan de Slochterwaard 182 van 16.15-17.15 uur. De training wordt verzorgd in samenwerking met Ella Doesburg van Stralend Weerbaar. Aanmelden kan vanaf begin september via Alkmaar Actief (€ 75,- voor 8 weken). Heb je nu al vragen of wil je je aanmelden voor de voorinschrijving dan kan je contact opnemen via info@stralendweerbaar.nl.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.