Summer Camp Alkmaar Kunstschaatsen

Deze zomer organiseert Deen Figure Skating de 7e editie van het kunstschaatskamp ‘Summer Camp Alkmaar’ in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Onder leiding van nationale en internationale topcoaches en experts, leren jonge kinderen en volwassenen de basis van het kunstrijden en bereiden wedstrijdrijders van alle niveaus zich voor op het nieuwe wedstrijdseizoen.

Tijdens Summer Camp volgen schaatsers van alle leeftijden en niveau's in een periode van 1 of 2 weken dagelijks één of meerdere trainingen op en naast het ijs van diverse internationale coaches, choreografen en experts. In de zomerperiode waarin veel ijsbanen gesloten zijn, biedt het schaatskamp gericht op kunstrijders een leerzame en intensieve trainingsstage voor kunstrijders van alle leeftijden en niveau’s in een inspirerende en motiverende omgeving.

Leren kunstschaatsen tijdens Summer Camp Alkmaar

Summer Camp Alkmaar is de perfecte gelegenheid om in de zomervakantie te ontsnappen aan de warmte en in een gezellige groep kennis te maken met de sport kunstschaatsen. Tijdens Summer Camp staat voor de recreative groep het verbeteren van de (basis) schaatsvaardigheden en het aanleren van nieuwe elementen centraal, waardoor de trainingen geschikt zijn voor schaatsers die nieuw zijn binnen de sport, maar ook voor schaatsers met ervaring.

Tijdens het kunstschaatskamp zijn kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen van alle leeftijden welkom om in een leerzame en gezellige omgeving kennis te maken en te genieten van de mooie sport. De schaatsers hebben de keuze tussen het volgen van één of twee ijstrainingen per dag en hebben de mogelijkheid voor een aanvullende off-ice training per dag en kunnen zo een trainingsschema op maat samenstellen. 

Intensie trainingsprogramma voor wedstrijdschaatsers

Voor wedstrijdrijders van alle niveau’s is Summer Camp Alkmaar de ideale gelegenheid om te werken aan alle verschillende aspecten binnen het kunstrijden, van het verbeteren en aanleren van technische elementen, tot het verbeteren van presentatie, het aanleren van choreografieën en het versterken van het lichaam.

In een periode van één of twee weken volgen wedstrijdrijders uit Nederland en Europa een intensief programma bestaande uit meerdere ijstrainingen en off-ice trainingen per dag en werken zij aan bestaande en nieuwe wedstrijdküren. Wedstrijdrijders trainen onder leiding van Marcus Deen met diverse topcoaches uit Nederland en buitenland. Daarnaast volgen zij trainingen en clinics bij diverse choreografie en performance experts waaronder voormalig Holiday On Ice schaatsers Jimmy Tavares en Joyce den Hollander, technical specialist Nathalie Mieremet-Oogjen, dansdocent Monique Elgin, dansdocent en voormalig solist van het Nationale Ballet Robin van Zutphen, diverse personal trainers en overige experts.

Aanmelden voor Summer Camp 2023 is nog mogelijk! Er zijn nog plekken beschikbaar binnen de wedstrijdgroep en recreatieve groep. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.