Start to Run Hylas Alkmaar

Hoe begin je met hardlopen?

Misschien wil je al een hele tijd beginnen met hardlopen maar komt het er gewoon niet van. Of ben je ooit zelf begonnen maar weer gestopt. Dan is er voor jou nu een prachtige mogelijkheid om het anders aan te pakken: Start to Run maakt van jou in zeven weken een hardloper!

Met deze hardloopcursus van de Atletiekunie leer je van een professionele trainer op een verantwoorde manier hardlopen. Ook als je herstelt van een blessure is dit een fijne manier om de draad weer op te pakken. De cursus duurt zeven weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.

De Start to Run training gaat weer van start op zaterdag 7 oktober 2023 bij atletiekvereniging Hylas (sportpark Viaanse molen). De lessen zijn op zaterdagochtend om 9.00 uur en woensdagavond om 19.30

Wat leer je in de Start to Run-lessen?

Een groepsles duurt ongeveer anderhalf uur. Hierin ga je natuurlijk samen lekker hardlopen volgens het Yakult Start to Run-trainingsschema. Je oefent en leert ook de juiste loophouding- en techniek. Daarbij krijg je nog meer handige informatie over hardloopschoenen en -kleding, over eten en drinken als hardloper. En de trainer helpt je op weg met jouw schema zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Of maak een afspraakje met één van je nieuwe (hardloop)maatjes!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.