Sportcarrousel ParalympicZ

Ontdek de Sport Carrousel ParalympicZ: een gratis kans om Paralympische sporten uit te proberen

In de aanloop naar de zomer lanceert Sport-Z vanaf eind mei de Sport Carrousel ParalympicZ, een initiatief dat iedereen vanaf 12 jaar met een lichamelijke beperking de kans biedt om kosteloos kennis te maken met verschillende paralympische disciplines. Van schermen tot rolstoelbasketbal, rolstoeltennis en tafeltennis, deze unieke gelegenheid stelt deelnemers in staat om hun passie voor sport te ontdekken. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.sport-z.org/paralympicz.

Met de lancering gepland voor eind mei, staat de Sport Carrousel ParalympicZ open voor iedereen vanaf 12 jaar, of je nu een jongere of een volwassene bent. Het programma verwelkomt deelnemers van alle niveaus. Ook als je niet over een rolstoel beschikt, is dat geen enkel probleem - er zijn rolstoelen beschikbaar gesteld door de sportaanbieder(s) voor degenen die er een nodig hebben.

"Het doel van de Sport Carrousel ParalympicZ is om een inclusieve omgeving te creëren waarin mensen met een lichamelijke beperking kunnen experimenteren met verschillende sporten en kunnen ontdekken waar hun passie ligt," aldus Jelle Zuijdam, organisator van deze ParalympicZ. "Onze focus ligt op plezier hebben met elkaar, terwijl we ook de mogelijkheid bieden om uit te blinken op het sportveld, net als deelnemers aan de Paralympische Spelen."

De sporten die worden aangeboden in de Sport Carrousel ParalympicZ zijn onder andere schermen, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis en tafeltennis. Deelnemers hebben de vrijheid om te kiezen welke sport(en) zij gedurende drie lessen willen uitproberen en kunnen zich aanmelden via de website www.sport-z.org/paralympicz.

Voor meer informatie over de Sport Carrousel ParalympicZ, inclusief programma-details en aanmeldingsinstructies, kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam via 06-34168901 of j.zuijdam@sport-z.org.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.