Avond4daagse Graft-de Rijp

Home Edition

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tussen 19 april en 16 mei 2021 kunnen zij in Graft en De Rijp hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof. Avond4daagse Graft-de Rijp organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes
Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 19 april en 16 mei 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk vanaf 29 maart via deze link. Deelname kost €6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Je kan kiezen uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km.

In de week van 12 t/m 18 april kan je de Goodiebag ophalen met leuke en lekkere dingen, welke is samengesteld door diverse lokale bedrijven.

In de periode van 19 april t/m 16 mei kan je de wandelschoenen aantrekken en lekker wandelen. En de welverdiende Avond4daagse medaille, kan je in de week van 17 mei t/m 30 mei afhalen. De adressen hiervoor volgen nog.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen per mail.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Sportevenementen

wandelevenementen

Parkeren & Bereikbaarheid

Ontdek Alkmaar in 24-48 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.