Avond4daagse Alkmaar

Home Edition

Alkmaar Sport heeft besloten dit jaar geen traditionele avond4daagse te organiseren. In plaats daarvan sluit zij zich aan bij de Home Edition van de avond4daagse, waarbij de deelnemers vanuit hun eigen voordeur mee kunnen doen. Samen met Kiddies en SKOA zal er in de periode van 2 april t/m 30 juni alles aan gedaan worden om de Alkmaarders aan het wandelen te krijgen. Deelnemers lopen binnen twee weken vier keer een afstand van 2.5, 5 of 10 kilometer met behulp van een digitale wandel app. Zij kunnen overigens wél hun medaille collectie uitbreiden, want na deelname wordt de officiële avond4daagse medaille thuisgestuurd. 

Dat er dit jaar mogelijk niet in grote, feestelijke groepen door de stad gelopen kan worden was een onzekerheid die al langere tijd speelde. Met de huidige ontwikkelingen en vooruitzichten vindt Alkmaar Sport het daarom niet verantwoord een ‘klassieke’ avond4daagse in de stad te organiseren. Mirjam van der Welle, coördinator van de avond4daagse Alkmaar namens Alkmaar Sport, vertelt: “De voorbereidingen zouden al van start moeten gaan, maar wij hebben nog totaal geen beeld hoe de komende maanden er uit komen te zien. Het lijkt ons daarom het best te kiezen voor de veilige optie en dat alternatief kunnen we gelukkig bieden. Het belangrijkste is om de kinderen lekker in beweging te houden en de Home Edition is daar een prachtig middel voor.”

In een tijd waarin sport- en beweegmogelijkheden nog steeds minder toegankelijk zijn dan gebruikelijk, is wandelen nog altijd één van de veiligste beweegopties. Het is makkelijk te organiseren en laagdrempelig om aan mee te doen. Om de promotie en daadkracht van het wandelevenement dit jaar te vergroten is weer de samenwerking gezocht met Kiddies en SKOA. 

Kinderen die meedoen kunnen de naam van hun school, kinderopvangorganisatie en sportvereniging doorgeven. Alkmaar Sport zal in beeld brengen welke organisaties de meest actieve wandelaars aan zich hebben weten te binden. De wandelingen vinden plaats vanaf het eigen huis van de deelnemers, er is wel een digitale stempelpost onderweg. 

Deelnamekosten bedragen € 6,50 per persoon, aanmelden en meer informatie kan je vinden op de website van Alkmaar Sport. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Sportevenementen

wandelevenementen

Parkeren & Bereikbaarheid

Ontdek Alkmaar in 24-48 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.