Gratis videoanalyse zwemtechniek van oud-Olympiër

Techniek Pitstraat

Op zondag 3 december organiseert zwembad Hoornse Vaart van 09.00 tot 12.00 uur de vierde editie van de Techniek Pitstraat tijdens het banenzwemmen in het 50-meterbad. Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven van Personal Swimming zal zijn expertise delen en zwemmers de mogelijkheid bieden om hun techniek te laten beoordelen en verbeterpunten aan te wijzen door middel van videobeelden. 

Techniek Pitstraat

De Techniek Pitstraat, een innovatief concept van Personal Swimming, biedt zwemmers de kans om hun techniek te verbeteren tijdens het banenzwemmen. Tijdens het banenzwemmen is er 1 baan gereserveerd als pitstraat. Hier kunnen zwemmers doorheen zwemmen en krijgen zij aan het einde van de baan aan de hand van videobeelden een aantal focus- en verbeterpunten mee. Dit kun je vervolgens zelf weer gaan toepassen om eventueel later nog eens door de pitstraat te zwemmen. Hierdoor krijgen zwemmers snel en efficiënt tips die ze kunnen gebruiken om te verbeteren. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om vragen te stellen over verschillende zwemtechnieken.

Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven

Met tien jaar ervaring als trainer en coach bij Personal Swimming, heeft Bas van Velthoven een indrukwekkende staat van dienst. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen in 2008 in Peking. Bij Personal Swimming trainen ze bijna 400 zwemmers per week, van beginners tot professionele triatleten en zelfs mensen die de oversteek van het IJsselmeer aandurven. Hun coaches zijn experts in het identificeren van verbeterpunten in de techniek van elke zwemslag, en vaak kan progressie worden geboekt met enkele eenvoudige aandachtspunten of korte techniekoefeningen.

Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.