Buitensportmaand met Freddy Fit

 

Het buitenseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om actief te worden. Freddy Fit, de enthousiaste mascotte van Alkmaar Sport, spoort alle jonge sportliefhebbers aan om deel te nemen aan een proefles bij een (buiten)sportvereniging. Doen zij mee, dan krijgen zij het door Freddy zelf ontwerpen Freddy Fit sportshirt van hem cadeau. Er is keuze uit een select aantal lessen die allemaal in april plaatsvinden en het aanbod bestaat uit atletiek, honk- en softbal, hockey, scouting, korfbal en survivalklimmen. Aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl/proefles

Het online platform Alkmaar Actief wordt door inwoners van Alkmaar veel geraadpleegd als men op zoek is naar een passend sportaanbod, een leuke proefles of beweegaanbod van bijvoorbeeld de sportregisseurs. Dankzij een bijdrage uit het sportakkoord van de gemeente Alkmaar, wordt in de april maand gestart met een unieke promotie actie in de gemeente. "Elke maand lichten we een select aantal sporten uit die we extra in de belangstelling zetten.

Kinderen worden gemotiveerd om zich aan te melden voor deze -soms wat onbekendere- sporten en worden daarbij éxtra beloond. De Freddy Fit sportshirts zijn nu al een gewild item en we mogen er de komende maanden flink wat van uitdelen. De eerste maanden belichten we de buitensporten, volgende maand pakken we weer een ander thema op. De sportregisseurs werken hierbij nauw samen met de lokale verenigingen, hun inzet hierbij is onontbeerlijk," vertelt Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport.

Het aanbod is heel divers. Kom bijvoorbeeld meedoen aan een atletiektraining bij AV Hylas, sla een balletje mee bij AMHC voor een dosis hockeyplezier of sluit aan bij Alcmaria Victrix tijdens een les honk- en softbal. Ontdek de kunst van het korfballen bij ASV Celeritas of DSO, ervaar de avonturen van de scouts bij St. Laurentius of Graaf Daron, en word een meester in het survivalklimmen bij SurvivAlkmaar.

Initiatiefnemers Alkmaar Sport en de gemeente Alkmaar vinden het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en Alkmaar een stad is met een vitaal verenigingsleven.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.