Bekijk de wintergasten van de Eilandspolder vanuit de excursieboot

Vaar zondag 7 januari mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland, op zoek naar de duizenden wintergasten die actief zijn in de Eilandspolder.

Vaar zondag 7 januari mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland, op zoek naar de duizenden wintergasten die actief zijn in de Eilandspolder.

Flora en fauna zorgen in deze periode van het jaar voor een prachtige sfeer. Varend langs smienten, goudplevieren en wuivend riet. Duizenden wintergasten vliegen rond in de Eilandspolder. Er zijn vooral smienten te zien die zich in grote aantallen te goed doen aan het gras. Een schitterende eenden soort die, als de groep opvliegt, voor een indrukwekkende belevenis zorgt. Ook zitten er af en toe grote aantallen goudplevieren op de weilanden. En zie je nog een slechtvalk? Het schilderachtige riet langs de route, wuivend in de wind, is prachtig!
In de excursieboot is de natuur van de Eilandspolder nog indrukwekkender...

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.


Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.