Tijd is Tijd!

Een geschiedenis van tijdwaarneming en antieke Zaanse klokken in Nederland

Het Regthuysje Schermerhorn organiseert dit jaar wederom het Jaarlijks Vrienden Evenement in De Grote Kerk Schermerhorn op 2 juni. De middag begint met koffie en gebak, een warm welkom en een bijzonder verhaal over een in bruikleen gegeven artifact aan het museum. Direct aansluitend volgt een boeiende lezing door Martin van der Gaag en Hans van den Ende van het Museum Zaanse Tijd, een lokale autoriteit op het gebied van klokken van Nederland.

Ben je benieuwd om de bijzondere schat zelf te zien? Ga dan gerust even langs bij Het Regthuysje aan de overkant van de straat. Kom daarna gezellig langs voor een borreltje en hapjes in de kerk.

Als bijzondere bijkomstigheid organiseren de experts van het museum Zaanse Tijd ook een “Antiques Roadshow – Dutch clock edition!” Heb je een antieke of vintage klok waar je nieuwsgierig naar bent? Neem dan een foto mee, dan werpen Martin en Hans een blik erop om te kijken of ze meer erover kunnen vertellen.

Bent je een lezer? Er zal een selectie mooie boeken te koop zijn bij Museum Zaanse Tijd. Bezoek Museum Zaanse Tijd voor meer informatie over antieke klokken of de geschiedenis van de tijdwaarneming in Nederland :https://zaansetijd.nl/

Zoals altijd is de toegang gratis voor onze Vrienden van het Regthuysje en € 5,00 voor alle andere bezoekers. Tot dan!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.