-

De Tromslager, gedeserteerd uit het leger van Napoleon

Een lezing over het boek De Tromslager

Op dinsdag 19 april verzorgt  Frits Bosch een lezing over zijn boek De Tromslager in het Alkmaars Historisch Café. Het boek vertelt de geschiedenis van Adam Bösch (1762-1824), stamvader van de auteur.

Het verhaal vertelt hoe ‘het gewone volk’ moest overleven tijdens de heerschappij van Napoleon in een tijd van oorlog, armoede en epidemieën. Adam zoekt zijn geluk in de Nederlanden, waar hij in 1790 tromslager wordt bij het Staatse leger. Die geeft niet alleen het loopritme aan maar ook commando’s over een grote afstand. Na de verovering door de Fransen sluit Adam zich aan bij het nieuwe Bataafse leger. Tijdens gevechten tegen de Engelsen en de Russen raakt hij gewond. Als er een enorme veldslag dreigt in Duitsland deserteert hij.

Frits Bosch
Frits Bosch (1952), geboren en getogen in Haarlem, studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na zijn studie zette hij samen met anderen een eerstelijnspraktijk op.

Alkmaars Historisch café
Deze lezing wordt je aangeboden van uit het Alkmaars Historisch Café, een samenwerkingsverband bestaande uit het Regionaal Archief Alkmaar, het Stedelijk Museum Alkmaar, de Vrienden van de Grote kerk, de Historische vereniging Alkmaar, Erfgoed Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.