Zomeravondconcert

Thomas Trotter

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 3 juli en 21 augustus. De serie wordt afgesloten met een speciaal verzoekprogramma op 11 september.

Programma

Van Covelens-orgel
* T. Susato (1510-1570) - Danserye: Mohrentanz – Pavane – Bergerette – Ronde – Saltarelle (Arr. Trotter)
* W. Byrd (1543-1623) - Fantasia in A minor

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel
* J.S. Bach (1685-1750) - Chorale-Partita on: O Gott, du frommer Gott BWV 767
* J.C. Bach (1735-1782) - Concerto in D Op 1 no 6
- Allegro assai - Andante – Allegro moderato (Arr. Trotter)

PAUZE

* N. Gade (1817-1890) - Three Pieces
- Moderato – Allegretto - Allegro
* K. Volans (b.1949) - Walking Song
* C.H.H. Parry (1848-1918) - Fantasia & Fugue in G

Biografie

Internationaal concertorganist Thomas Trotter behoort tot de meest gewaardeerde Britse musici. Dit werd in 2020 weerspiegeld in het feit dat hem ‘The Queen’s Medal for Music’ werd toegekend en werd uitgereikt door wijlen hare majesteit Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Thomas Trotter heeft de afgelopen decennia in de belangrijkste muziekcentra ter wereld opgetreden, zowel in recitals als ook als solist bij diverse symfonieorkesten. Zo speelde hij in de Philharmonie te Berlijn, het Gewandhaus te Leipzig, het Concertgebouw te Amsterdam, de Musikverein te Wenen, het Konzerthaus te Wenen, de Royal Festival Hall te Londen en de Royal Albert Hall te Londen. Hij speelde inaugurele concerten in de University Chapel te Princeton (VS), in de Town Hall te Auckland (Nieuw Zeeland) en in de Royal Albert Hall in Londen.

In 2002 won hij de Royal Philharmonic Society Award voor beste instrumentalist en in 2012 werd hij door de New York Chapter van de American Guild of Organists verkozen tot International Performer of the Year. In 2016 werd hem de Medal van het Royal College of Organists toegekend voor zijn verdiensten in de orgelkunst.

In 2022 werd hem een Honorary Fellowship toegekend door het Royal College of Music te Londen. Naast zijn tweewekelijkse recitals in Birmingham onderhoudt Thomas Trotter een wereldwijde concertpraktijk op vier continenten. Zo gaf hij vorig jaar concerten in Europa, China en Australië.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.