-

Zomeravondconcert

Elske ter Lindert - stadsorganiste te Doetinchem

“Bach groot en klein”

Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 5 juli en 16 augustus.

Elske ter Lindert verzorgt dit jaar het openingsconcert met een programma onder de titel “Bach groot en klein” op beide orgels. Elske is verbonden aan de Grote of Catharinakerk in Doetinchem. Zij combineert deze functie met een carrière als zangeres en dirigente o.a. van het Deventer Vocaal Ensemble. Voor een voorproefje van haar concert is ze te beluisteren op allofbach.com

Programma

Ze opent haar concert met de virtuoze Toccata, Adagio en Fuga BWV 564 en vertolkt ook 4 kleine Preludia en Fuga’s uit de zogenaamde 8 kleintjes, twee daarvan op het koororgel.
Daarnaast een drietal poëtische koraalbewerkingen uit de 18 Leipziger Choräle: Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654 en Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 662 & 663.

Hoofdorgel:
Toccata, Adagio en Fuga in C (BWV 564)
Schmücke dich, o liebe seele (BWV 654)
Praeludium en Fuga in C (BWV 553)

Koororgel:
Praeludium en Fuga in g (BWV 558)
Wer nur den lieben Gott lässt walten (BWV 691a)
Praeludium en Fuga in F (BWV 555)

PAUZE

Hoofdorgel:
Praeludium en Fuga in a (BWV 559)
Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 662)
Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 663)
Praeludium en Fuga in a (BWV 543)

Biografie
Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Koordirectie studeer-de ze in Maastricht bij Ludo Claesen.
Als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem. En in 2018 is Elske benoemd tot stadsorga-nist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.