Zomeravondconcerten Grote Kerk

Internationale organisten bespelen de twee wereldberoemde orgels

Van 6 juli t/m 17 augustus staat in de Grote Kerk in Alkmaar de sfeervolle serie ‘Zomeravondconcerten’ op het programma. Gedurende de hele zomer bespelen bekende (internationale) organisten elke woensdagavond de twee wereldberoemde orgels van de imposante kerk: het Van Covelens-orgel en het Van Hagerbeer/ Schnitger-orgel. De eerste editie, op woensdagavond 6 juli, wordt verzorgd door de jonge Franse organist Quentin de Verdier.

Kaasmarktconcert vrijdag 8 juli
Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Op vrijdag 8 juli worden de orgels bespeeld door Frank van Wijk.

Francesco Cera woensdag 13 juli 
Francesco Cera genoot zijn opleiding onder meer bij oude muziek coryfee Gustav Leonhardt en staat bekend als een uitmuntende uitvoerder van de muziek van Frescobaldi. Cera geeft een overzicht van belangrijke componisten uit de renaissance die de weg effenden voor de ontwikkelingen die bij Frescobaldi plaatsvonden. Andrea Gabrieli was organist aan de Venetiaanse San Marco. Zijn muziek klinkt in combinatie met muziek van de klaviervirtuoos Claudio Merulo. Cera’s programma geeft een fraai overzicht van de diverse genres klaviermuziek die in Italië zijn ontstaan zoals de Fantasia, Toccata, Canzona, Capriccio en liturgische gebruiksmuziek. Het Kyrie uit de mis vormt ook de brug naar de grote Bach. Met het dansante Praeludium in C BWV 547 wordt dit concert afgesloten.
20:15u in de Grote Kerk, Alkmaar

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.