YIN YIN

De wereldwijd erkende psychrockers YIN YIN staan bekend om hun dansbare warme, psychedelische disco met analoge vibe, wereldse funk, en experimentele elektronische klanken. Dit najaar brengen ze hun derde album uit, getiteld 'Mount Matsu'. Het werk wordt diepgaand beïnvloed door de creatieve geluidsgolven van de kosmos, evenals de aardse muzikale cultuur van Japan.

Het muzikale avontuur van YIN YIN begon in 2019 in het meest zuidelijke puntje van Nederland, Maastricht, met het door Thaise psychrock beïnvloede album 'The Rabbit that Hunts Tigers'. Dit werd gevolgd door het meer spirituele en kosmische geluid van 'The Age of Aquarius' in 2022.

'Mount Matsu' markeert een evolutie in de sound van de band, die nu gevestigd is in een schilderachtige Belgische plattelandswoning en studio. Hier bevindt de band zich ergens tussen hun eerste twee albums en hebben ze hun geluid geleidelijk verschoven naar Japan, het 'land van de rijzende zon'. Ze blijven trouw aan pentatonische toonladders en creëren een grotendeels instrumentaal geluid waarbij de luisteraar wordt meegenomen naar onbekende oosterse klanklandschappen.

Eerder was YIN YIN te zien op festival Yes In My Backyard. Toen kon er helaas niet gedanst worden vanwege de coronamaatregelen. Dit keer mag iedereen los! 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.