WILL AND THE PEOPLE

Will and the People kennen we natuurlijk allemaal van zomerhits als ‘Lion in the Morning Sun’, ‘Salamander’ en ‘Gigantic’. In de afgelopen jaren speelden ze menig festival plat, en nu komen ze naar Victorie voor weer een dikke show. 

De band begon aanvankelijk als een punk-ska band, maar het duurde niet lang voordat ze het experiment aangingen met hun sound: wat resulteerde in een voller, dub-pop gevoel. Van daaruit gleden ze gemakkelijk hun surrealistische psych-polka-pop fase in, waarna ze doorrolden naar de electro-rock: hierbij werden invloeden als futuristische R&B, gruizige soul en Muse-achtige robo-rock niet geschuwd.

Vandaag de dag hanteert Will and the People een unieke combinatie van punky ska, hiphop grooves en vuige gitaren: dit en alles waar ze inspiratie uit halen komt samen op hun zesde studioalbum, wat uitkomt in de zomer van 2023.

Support: Teenage Dads

De Australische indie-rockers van Teenage Dads komen de support voor Will and The People verzorgen. Inmiddels hebben ze een 'must see' reputatie opgebouwd in hun thuisland, met uitverkochte shows in iconische Australische zalen als The Metro Theatre in Sydney en The Corner Hotel in Melbourne. Nu zijn ze klaar om de oversteek te maken en ook Europa te veroveren tijdens hun eerste tour in de UK en EU.

Tijdschema:
19:00 - Deur open
19:45 - Aanvang Teenage Dads
20:45 - Aanvang Will and The People

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.