WENDE

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, naar jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wende’s carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun en S10. Met haar succesvoorstellingen 'MENS' en 'De Wildernis' speelde ze in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down The Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Haar album 'MENS' won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album.

In September verschijnt haar nieuwe album 'Sterrenlopen', hierop staan onder andere de onlangs uitgebrachte nummers ‘Het Is Genoeg’, ‘Dit Is Alles’, en ook enkele songs uit de Wildernis hebben een plek gevonden op dit nieuwe album.

Support: CHARLOT

CHARLOT is een Nederlandse singer-songwriter die zich laat inspireren door kunst, boeken, films en de verhalen die het leven met zich meebrengt. Door middel van warme strijkers, synthesizers en haar rustige stem brengt ze die verhalen samen met haar band tot leven.

Ze heeft al flink wat meters gemaakt: zo stond ze al op Grasnapolsky, deed ze mee aan de Popronde en brengt ze dit voorjaar haar nieuwe EP 'Under Wishing Stars' uit. CHARLOT is geïnspireerd door artiesten zoals Regina Spektor, Agnes Obel en AURORA.

Tijdschema
19:00 Deur open 
19:45 CHARLOT
20:45 Wende

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.