WATISNOW | ROOFTOP EDITION

Na een succesvolle editie vorig jaar keert WATISNOW deze zomer terug naar het dakterras bij Podium Victorie. Het beste hiphopfestival van de regio heeft met Cho, Reanny en Sluwe Ollie ook deze keer weer 3 topartiesten op de line-up.

Cho

Al op jonge leeftijd betreedt Cho (Giovanni Rustenberg 1993) de hiphopscene, en maakt direct indruk. Met ongeëvenaarde flows van nonchalante precisie weet hij zijn naam tot op de dag van vandaag een vaste waarde te maken in ‘barbershop’-discussies over de beste rapper van Nederland. Nadat zijn talent opvalt bij o.a. Adje en sterproducer Reverse verschijnen in 2012 en 2013 zijn inmiddels legandarische mixtapes Knock Knock en Knock Knock 2, inclusief de door Spanker geproduceerde hit ‘Workshop’ met Bokoesam.

De opvolger Knock Knock 3 kwam uit in 2015 en na een tijd van bezinning verscheen in 2019 SINCE '93 - wat twee uitverkochte shows Paradiso opleverde. In 2022 besloot hij met dat succes in zijn achterhoofd een stap verder te gaan en wist binnen no time AFAS Live uit te verkopen. Door de jaren heen is Cho uitgegroeid tot een jonge veteraan in de game, met een trouw publiek dat met hem is meegegroeid. 

Reanny
Reanny groeide op in het Amsterdamse Kraaiennest, waar ze werd omringd door allerlei verschillende creatievelingen. Haar eigen creatieve proces ontstond op haar 24e, toen ze door middel van een studiosessie met Ocho, bekend van het muziek duo Ocho & Ibs, achter haar eigen raptalent kwam. Niet veel later woonde ze een muziekworkshop van Adje bij, die haar duidelijk maakte dat ze de potentie had om een carrière als rapper aan te gaan.

In 2022 bracht ze haar debuut ‘Bel me niet’ uit en later dat jaar maakte ze furore op TikTok met ‘Tas’. Reanny’s sound is te beschrijven als rebels en sexy en weerspiegelt haar missie om vrouwen zelfverzekerd te laten voelen op elk vlak in hun leven. Ze brengt een Amerikaans geluid dat Nederland nog niet eerder heeft gekend en doet denken aan succesvolle artiesten zoals Nicki Minaj, Cardi B en City Girls.

Sluwe Ollie
Oliver Lawrence Dane (25 juli 1999), beter bekend onder zijn artiestennaam Sluwe Ollie, is een Nederlandse rapper afkomstig uit Schiedam. De rapper werd beïnvloed door de muzikale smaak van zijn moeder - thuis werd vaak geluisterd naar Sean Paul. De unieke sound van deze dancehall zanger inspireerde hem om muziek te gaan maken. Door het tragische overlijden van zijn moeder werd deze droom echter al snel op pauze gezet.

Na een omweg langs de criminaliteit om hem af te leiden van het verlies, besefte Oliver dat hij troost en rust kon vinden door zich juist wel op muziek te storten - Sluwe Ollie was een feit. Het keerpunt kwam in 2017, toen hij met ADF Ricky 'Tien Keer' uitbracht en daarmee meer dan 1.9 miljoen streams op Spotify verkreeg. Landelijke aandacht verwierf hij pas echt in 2022 met de release van het nummer 'Herra' - hiermee ging hij compleet viraal. Vele optredens volgden en zijn talent bleef dan ook niet onopgemerkt: inmiddels heeft hij een platencontract bij Top-Notch. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.