VANDENBERG

Uitgebroken vanuit Nederland betrad Vandenberg het wereldtoneel met hun titelloze debuut uit 1982. Het Nederlandse fenomeen scoorde een internationale hit in de vorm van "Burning Heart", wat de weg vrijmaakte voor baanbrekende releases zoals Heading For A Storm [1983] en Alibi. [1985]. De band trok samen met Ozzy Osbourne, Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker en vele anderen door de Verenigde Staten, Europa en Japan. Adrian werd gevraagd om zich bij Whitesnake aan te sluiten en was verantwoordelijk voor de legendarische gitaarpartijen op de opname uit 1987 van de nummer 1 hit "Here I Go Again". 

Vandenberg kwam als band weer tot leven met de comeback-LP, 2020. Onder de vele hoogtepunten verzamelde "Freight Train" 1,6 miljoen Spotify-streams, en de plaat werd lovend ontvangen. In 2021 voegde de Zweedse Mats Levén zich als zanger bij de band.

In augustus dit jaar brengt Vandenberg hun nieuwe album SIN uit. Een energiek en krachtig statement, vol met imposante zang, aardschokkende ritmes en het iconische en direct herkenbare snarenwerk van gitarist Adrian Vandenberg. Samen met zanger Mats Levén, drummer Koen Herfst en bassist Randy van der Elsen, presenteert de invloedrijke gitarist het vijfde studio album van de groep: vertrouwd maar wellicht nog een tikkeltje meer powerful dan voorheen, met kiezelharde hardrock en meeslepende metal. 

Special guest: Marco Mendoza

Marco Mendoza zat als bassist in bands als: Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, The Dead Daisies, dus je kan rustig zeggen dat hij inmiddels een bekende naam in de scene is. Tegenwoordig maakt hij voornamelijk muziek onder zijn eigen naam, maar je kunt ervan uitgaan dat de nodige classics voorbij zullen komen!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.