TURFY GANG

De 7 studenten uit Maarssen scoorden in 2021 gelijk stevig met debuutsingles ‘Booty Call’ en ‘Je Voelt Ons’. En het begon dus allemaal met een uit de hand gelopen grap. Ze maakten zelf muziek voor tijdens het chillen met een Sonos device om hun muziek op af te spelen. Maar Sonos kan dus geen verbinding maken met Soundcloud. Ze móésten hun zelfgemaakte platen dus wel uploaden op Spotify. Daar bleek hun muziek geheel toevallig ontzettend aan te slaan.

Van hockey tot hitjes
De mannen ontmoetten elkaar binnen hun hockeyteam. De positieve energie en vooral ook voor menig student herkenbare teksten zorgen inmiddels voor de ene hit na de andere. De eerste Turfy Gang nummers scoorden meteen al lekker, maar de daadwerkelijke doorbraak ontstond na hun bezoek aan FunX. De mannen deden een live-performance van hun single ‘Buren’ en de beelden gingen direct viral op Instagram en TikTok. Met deze hit scoorden ze alleen al op Spotify meer dan 12 miljoen streams – en daarmee hun eerste gouden plaat!

Intussen gaan de mannen gestaag door. Ze brachten nieuwe singles uit met bekende namen binnen de scene. Van ‘Vakantie’ met Fokke Simons tot ‘Mooi Van Ver’ met The Partysquad en LA$$A. In december 2022 deden de jongens hun eerste clubtour, en speciaal daarvoor releaseden zij ‘Nieuwe Dag’. In maart het jaar erop dropten de boys hun nieuwste hit, ‘Padellen’. De track stond binnen no-time in de top 10 en was een enorm succes op TikTok. De boys hebben de smaak weer te pakken, dus houd ze in 2023 in de gaten! 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.