THE VICES

Sinds het uitkomen van debuutalbum ‘Looking for Faces’ in 2021 lijkt alles goed te vallen voor The Vices. De eerste clubtour verkocht meteen uit, Nothing But Thieves vroeg ze mee op tour, ze openden 3 keer voor Kensington in de Ziggo Dome, en grote festivals als Best Kept Secret en Sziget konden worden afgestreept.

Op 17 maart verscheen het tweede album van de band, getiteld ‘Unknown Affairs.’ Zanger Floris licht toe: ‘Het gaat over het vinden van je eigen stem in een wereld met veel smaken en meningen, en het besef dat je eigen stem ook kan veranderen, zowel op muzikaal als op tekstueel vlak. Ik heb meer rust gevonden om na te denken. Ik durf meer te voelen en dit ook te uiten’.

De twintigers vragen zich vaak af waarom de wereld om ons heen zo in elkaar zit. Vooral het hokjesdenken en de waarheden die je vanuit je opvoeding bewust of onbewust meekrijgt zijn populaire thema's in de bandbus. Met een zekere eigenwijsheid houdt de band zich niet vast aan conventionele geluiden en onderzoeken ze nieuwe muzikale structuren, schrijf en opnametechnieken. In een goed liedje hoéft natuurlijk niet persé een brug of een goede outro te zitten, die regels zijn ook maar ooit bedacht.

2023 belooft een bijzonder jaar te worden voor The Vices. Het in thuisstad Groningen opgestarte ViceFest beleeft dit jaar internationale edities in Londen, Antwerpen en Berlijn, en met een nieuw album op zak speelt de band hun grootste Nederlandse clubshows tot nu toe om vervolgens heel Europa door te trekken. In maart reizen ze af naar de U.S.A. voor het grote Amerikaanse showcasefestival SXSW en shows in New York City.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.