THE TIBBS

De bandleden van The Tibbs komen uit de Noord-Hollandse driehoek Amsterdam Alkmaar Hoorn. Ze begonnen in 2012 met zangeres Elsa Bekman met het afstoffen van obscure Northern Soul en Memphis Soul nummers en instrumentals. Als snel ontstond de behoefte ook eigen werk te ontwikkelen.

De release van hun eerste volledige studioalbum Takin’ Over bracht de band lovende kritieken in zowel binnen als buitenland en airplay op radiostations door heel Europa en in Noord Amerika. The Tibbs speelden voor uitverkochte zalen van Milaan tot Frankfurt, op festivals in Hongarije en Duitsland en reisden voor twee eveneens uitverkochte tours af naar Spanje. 

Eind 2018 besloot Elsa haar hart te volgen en te kiezen voor een solocarrière. The Tibbs gingen onvervaard op zoek naar een vervanger, en vonden die in de geweldige Roxanne Hartog. De chemie was snel een feit, en binnen acht maanden lag er voldoende materiaal voor een nieuw album.

Het album Another Shot Fired Record Kicks, 2020) leverde wederom internationale airplay op en bracht de band nadat de coronamaatregelen dat weer toelieten ook ditmaal naar Duitsland en Spanje om voor dampende zalen spelen. In de tussentijd werd gewerkt aan nieuwe songs. En begin 2024 verschijnt dus het tweede album met zangeres Roxanne!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.