The Songwriters Club

Sandra van Nieuwland, Thomas Nicolas en Tim Dawn

Een mooie manier om in het theater singer-songwriterstalent te ontdekken. De eerste editie van The Songwriters Club is dit seizoen een feit. De club vormt een nieuw platform, een nieuwe plek om in het theater talent te (her)ontdekken. Iedere avond kent een andere line-up van drie singer-songwriters, bij wie kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel staan.

Er treden artiesten op waarvan de eerste single al op de radio te horen was, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen.

Over de Songwriters:

Thomas Nicolas

Thomas Nicolas werd ontdekt door Alain Clark, toen hij in het Vondelpark stond te spelen als straatmuzikant. Daarna ging het snel. Hij speelde zijn eerste single ‘Lost Love’ live bij Jinek en het nummer werd TopSong van Radio 2. Tekst en beleving spelen een belangrijke rol in Thomas' liedjes, vaak met een herkenbare rauwe rand.

Tim Dawn
Tim Dawn scoorde een grote hit met de Bee Gees-cover ‘To Love Somebody’ die hij opnam voor een prijswinnende reclame. Maar het allerbeste is hij in liedjes schrijven. Niet voor niets is de kinderboerderijbewoner, die de advocatuur verruilde voor de muziek, ook met zijn eigen werk goed voor miljoenen streams op Spotify en niet meer weg te denken van de Nederlandse radio.

Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland schrijft Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Vijf albums en een Edison verder besluit Sandra om ook eens zonder haar band op pad te gaan. Dit voorjaar is ze onderdeel van de Songwritersclub en speelt ze solo haar mooiste liedjes in nieuwe bewerkingen.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.