The Pink Stones

The Pink Stones is een alternatieve country formatie rondom frontman en voormalig punker Hunter Pinkston: net als hijzelf komt ongeveer elk bandlid uit Athens, Georgia. Hoewel je hun muziek vooral onder het kopje countryrock kan scharen, put de band ook veelvuldig inspiratie uit genres als gospel, soul, psychedelische rock en dub. Het resultaat is een muzikale mengelmoes van trippy honkytonk, extatische gospel en trucker's anthems die schreeuwen om wat gas op de plank: allemaal met een Pink Stones twist. 

Debuutalbum Introducing... The Pink Stones kwam uit in 2021 en werd meer dan lovend ontvangen door toonaangevende critici als Rolling Stone en American Songwriter, door wie ze meer dan eens werden vergeleken met artiesten als Gram Parsons, The Byrds en The Grateful Dead. Eenmaal op tour door de VS knalden ze recht door alle toegewezen hokjes heen en ontpopten zich tot een ruige, strakke live act.

De opvolger You Know Who is behalve een coming-of-age album ook zeker een plaat over de uitdagingen en beloningen die horen bij volwassen zijn: met alle verantwoordelijkheden, teleurstellingen, wijsheden en tegenstrijdigheden die daarbij horen. Een muzikaal monument voor waar The Pink Stones nu staan in het leven.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.