THE ELVIS CONCERT

Dit jaar is het alweer 70 jaar geleden dat een jonge Elvis Presley zijn eerste single ‘That’s All Right Mama’ opnam in de Sun Studio in Memphis. En dat hij nog altijd mateloos populair is, staat buiten kijf. De recente Baz Luhrmann film “Elvis” (2022) was een enorm succes, en breekt ook op de streamingdiensten alle records. Daarnaast is zijn familie en zijn huis Graceland nog regelmatig in het nieuws. Zijn talloze hits, zoals ‘Suspicious Minds’ en ‘Always On My Mind’ doen het buitengewoon goed op Spotify. The King lééft.

En dat blijkt ook uit de populariteit van Elvis The Concert, een klasse productie die met veel passie en authenticiteit wordt neergezet. Leadzanger is de fenomenale Dwight Icenhower (USA), die als geen ander de looks, stem en het charisma van Elvis eigen maakt. Daarnaast maken verschillende originele bandleden en vrienden van Elvis deel uit van de bezetting. Koorzanger Jim Murray werkte tussen 1966 en ’72 samen met Elvis, en hij is te horen op veel live- en studio-opnames uit die periode. Hij brengt zijn vrouw Brenda Murray Nielsen mee, die Elvis in ’60 bij een gospelconcert ontmoette en bevriend bleef met de zanger tot diens dood in ’77. Op drums nog een legende: Bob Lanning, die je kunt horen op hits als ‘The Wonder Of You’ en ‘Polk Salad Annie’. Lanning is vereeuwigd op ‘On Stage – February 1970’, wat door kenners wordt gezien als de beste en meest energieke Elvis liveplaat ooit.

Elvis The Concert is een viering van de muziek van Elvis Presley. Alle hits, maar ook de gospels en de B-kantjes komen aan bod. De show is een muzikale ontdekkingsreis die je terugbrengt naar de tijd van Elvis’ hoogtijdagen. Hits als ‘Hound Dog’, ‘Devil In Disguise’ en ‘Burning Love’ klinken frisser dan ooit, dankzij de topbezetting met muzikanten van over de hele wereld. Met recht wordt deze show dan ook ‘the best Elvis show after Elvis’ genoemd. Mocht je de magie van Elvis live mee willen maken, dan mag je deze show eigenlijk niet missen.

Dit is een concert met staanplaatsen 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.